dinsdag, juni 07, 2005

Een leeg huis

Nou daar zitten we dan, in een leeg huis. De container is afgelopen donderdag vertrokken naar Rotterdam met al onze spullen erin. s-Ochtends heb ik ons dekbed en de hoeslakens van ons bed af gehaald en de verhuizers hebben het bed uit elkaar gehaald, want Edwin wilde zo lang mogelijk in ons eigen bed slapen.
Om 10.30 uur kwam de container en die mag dan 3 uur blijven staan, indien het langer duurt moeten de verhuizers wachtgeld gaan betalen. Dus het passen en meten kon beginnen.
Als je vroeger veel geoefend hebt met blokkendozen dan kan je ook zo'n container goed indelen. Het is zo knap om te zien hoe alles in elkaar past. De raarste vormen moeten erin, fietsen met kinderzitjes er nog op, voetbalgoaltjes die niet uit elkaar zijn gehaald, en toch lukt het hen om steeds de rij recht te houden in de container.
Uiteindelijk was het weer rustig in huis en leeg. Het oude bankje van onze slaapkamer is onze bank geworden.
's-Avonds ging ik nog uit eten en werd daar opgebeld door Edwin met de vraag; "Waar is ons dekbed". Ja, je raadt het al, die hadden de verhuizers ook ingepakt, inclusief de molton-,hoeslakens en onze kussens. Die zien we dus over 8 à 9 weken weer.
Gelukkig konden we nog een dekbed, kussens en hoeslakens lenen. Maar het is wel raar, heb je alles goed geregeld, gaat er toch nog wat mis. Tot nu toe is dit het enige wat verkeerd is gegaan, dus wij zijn best tevreden.
De kinderen hebben van onze oppas nog speelgoed en een heuse CD-I speler gekregen, dus die waren ook weer even bezig. Ik ben ook blij dat we de keuze hebben gemaakt om in ons huis in Eindhoven te kamperen i.p.v. in San Jose. Deze dingen zijn nu hier toch veel makkelijker te regelen.
Je kunt aan de kinderen merken dat ze er toch moe van zijn geworden. Zondag is Edwin weer naar San Jose vertrokken en Maaike en Bas hebben die dag eigenlijk niet veel gedaan, een beetje hangen (op het bankje) met een leesboek van de bibliotheek wat eigenlijk ook wel rustig is, maar meestal houden ze dat toch niet lang vol.
Maandag gingen ze natuurlijk weer naar school en zwemles en daarna zijn we bij Opa & Ger frietjes gaan eten. Om 19.30 uur waren ze best uitgeteld en 's-ochtends moet ik ze steeds wakker maken om naar school toe te gaan.
Als ze dat nu ook maar een keer in het weekend deden........

Labels: , , , ,