vrijdag, juni 10, 2005

Bureaucratie

Edwin heeft afgelopen week in San Jose te maken gekregen met de administratie van het schooldistrict.
We willen de kinderen inschrijven bij Simonds Elementary.
Het inschrijven op een school verloopt in San Jose via het schooldistrict, in dit geval San Jose Unified. Dit is een overkoepelend orgaan waar 57 scholen bij aangesloten zijn.
Dit orgaan verdeelt o.a. de kinderen over de scholen en zij controleren ook of je aan alle eisen voldoet voor de toelating.
Je moet namelijk 3 bewijzen hebben dat je op dat adres woont, zodat je niet je kinderen op die scholen doet alleen omdat ze beter aangeschreven staan. We hadden ondertussen aan alle inentingen voldaan, een Mantoux test ondergaan (voor TBC) en een bewijs van de bank dat we daar gaan wonen en een brief van Cisco dat Edwin daar werkt.
Toen hij alle papieren daar overhandigde kreeg hij de mededeling dat de Mantoux test niet volgens hun regels was uitgevoerd.
In Nederland mag er tussen de dag van inenten en de dag van uitlezen 3 tot 5 dagen zitten. Wij hebben dus de test 4 dagen later laten uitlezen.
In San Jose moet je blijkbaar de test 2 a 3 dagen later laten uitlezen. Dit staat nergens in hun documentatie, wel dat het moet gebeuren maar niet dat je dit binnen 3 dagen moet uitlezen. Dus, de test is niet geldig verklaard. De mensen van het San Jose Unified hebben nog met een arts van de county health services gesproken waarna Edwin ook nog enige tijd met deze persoon heeft gepraat. Uiteindelijk zei hij tegen Edwin dat er nog een mogelijkheid is dat hij een waiver (vrijstelling) invult.
Toen Edwin dit noemde bij het Unified zeiden ze dat dat inderdaad zo is maar dat zij dat niet zomaar mochten aanbieden. Maar omdat hij het nu zelf aanvraagt mag dat wel.......
Edwin heeft dit maar gedaan, in plaats van de kinderen opnieuw een TBC-test laten ondergaan en terug te moeten komen om ze in te schrijven.
Nu staan wij daar ingeschreven als mensen die om religieuze redenen niet laten testen. Dit betekent dat als er op de school TBC uitbreekt, onze kinderen tijdelijk niet op school mogen komen.
Het zal waarschijnlijk niet zo'n vaart lopen. Uiteindelijk heeft hem deze inschrijving 2,5 uur gekost.

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

At zondag, juni 12, 2005 11:57:00 a.m., Blogger Fam.van.G. said...

Hallo "farmers" zo zie je maar weer, overal is een oplossing voor te vinden. Zelfs de aloude staphorster variant doet het nog goed aan de andere zijde van de plas.

 
At donderdag, juni 16, 2005 2:11:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Leuk verhaal zeg, ben benieuwd wat er nog meer gebeurt, groetjes, Edwin

 
At donderdag, juni 16, 2005 2:12:00 a.m., Anonymous Noud en Ger said...

Leuk om weer wat te horen, tot gauw.

 

Een reactie posten

<< Home