donderdag, juni 23, 2005

Cursus

Weer een week dichter bij ons vertrek. Afgelopen weekend zijn we naar Langweer (Fr) geweest. Prachtig weer hebben we gehad.
We hebben gebarbecued, en de kinderen en Edwin hebben gezwommen. Ik moest natuurlijk op de kant blijven want er moet toch iemand zijn die de badjassen aanreikt, toch?
Het was weer leuk spelen met bootjes en surfplanken. We wilden ook nog gaan zeilen, maar op het meer bleek er toch wel erg weinig wind te staan.
Maandag en dinsdag zijn Edwin en ik naar de "Cross Cultural Training" geweest. Deze cursus was op maat gemaakt voor ons, wij hadden een selectie gemaakt uit de onderwerpen waar we wat meer van wilden weten.
De cursus werd gegeven door Jeanne Heinzer van Heinzer consulting zij is geboren in Duitsland, vertrok naar Frankrijk ontmoette daar haar (Zwitserse) man verhuisde naar Zwitserland en woont momenteel in Den Haag. Zij heeft dus ook wat verhuis-ervaring.
Erg leuke cursus, we hebben allebei het idee dat we er wel wat uit kunnen halen voor onszelf.
Gedurende deze 2 dagen was er een Amerikaan die belde om ons de geschiedenis van Amerika en dan specifiek Californie in een notendop te vertellen.
Hier is een link voor als je er in geïnteresseerd bent.
Er was een Amerikaanse vrouw die hier 6 jaar woont en zij had als onderwerp "Values en Social Customs". Daar konden we erg veel aan vragen. Het grappige was dat ze zei, dat toen ze in Nederland kwam, ze de eerste weken heel veel koffie heeft gedronken, omdat wij nu eenmaal mensen "op de koffie" vragen.
De laatste persoon belde uit San Jose om het onderwerp "Daily Living" te behandelen. Erg informatief allemaal. Zij heeft ons b.v. verteld wat je in geval van aardbevingen moet doen.
Dit moeten we natuurlijk ook aan de kinderen uitleggen. Zeker omdat ze dit ook op de scholen oefenen.
In ieder geval horen bedden daar niet onder het raam ivm vallend glas.
Verder heeft Jeanne verteld hoe het psychisch gaat als je naar een ander land gaat verhuizen. In welke up's en down's je terecht gáát komen en hoe je er voor kunt zorgen dat de down's wat minder diep worden.
Ze was er bij mij nogal op aan het hameren dat ik toch echt meteen met een studie moet beginnen en niet pas na een half jaar. Want dan ben ik ook meteen bezig met een eigen sociaal netwerk en iets voor mezelf aan het doen zodat ik na een tijdje niet in een grote leegte ga vallen. Zeer plausibel allemaal.

Ondertussen werd ons huis aan de buitenkant geschilderd en is de stukadoor nog geweest om het gat te dichten wat er gekomen was door de lekkage van de verwarming. Dus dat is ook al af.
Het lijstje wordt steeds korter.

Aangezien het nog steeds mooi weer is gaan we morgenochtend (de kinderen hebben vrij) naar de Vleut met een paar vriendjes.
Morgenavond willen we weer naar Langweer om het weekend daar door te brengen en hopelijk komen de "van G-tjes" ook naar Friesland. Zondag zal Edwin weer naar SJ vliegen voor een weekje.

Labels: , , , ,

1 Comments:

At dinsdag, juni 28, 2005 12:34:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Sas,

fijn dat je de laatste weken nog zulk prachtig weer hebt en nog naar Friesland hebt kunnen gaan.
Geniet nog van de laatste mooie dagen.
Tot zaterdag !

Groetjes, Bettina

 

Een reactie posten

<< Home