zondag, februari 05, 2006

The Sharks en de Super Bowl

Edwin is gisterenavond op uitnodiging van een collega naar een ijshockey wedstrijd geweest van The San Jose Sharks tegen de Anaheim Mighty Ducks.
Deze wedstrijd werd midden in San Jose gehouden en om parkeerproblemen te voorkomen ging hij met de Lightrail. Dit is een soort metro van maar 30 miles lang, maar dan boven de grond, met overal stations. Het hele systeem blijkt flink verliesgevend te zijn.
De wedstrijd was in het HP-pavilion, daar worden veel evenementen gehouden, en is ook de thuishonk van de San Jose ijshockey team The Sharks. Edwin zat in Concourse suite nummer 21 en had een perfect overzicht over de hele arena. IJshockey is een hele snelle sport, de puck vliegt razendsnel over het ijs, en de spelers krioelen door elkaar op weg naar de doeltjes. Er worden 3 periodes van 20 minuten gespeeld, en er spelen 6 spelers aan iedere kant. Tussendoor word je vermaakt met muziek en reclames. Uiteindelijk verloren de Sharks met 0-2, het eerste doelpunt was een frommel doelpunt via de keeper, het tweede doelpunt was in de laatste minuten toen de Sharks alleen veldspelers inzetten en geen keeper meer hadden.

Dadelijk begint de 40ste Super Bowl. Dat is een erg groot American National Football evenement hier. Het is een beetje vergelijkbaar met de Champions League finale. Ze verwachten dat er 1 biljoen mensen naar kijken. Vorig jaar is het bekend geworden met Janet Jackson's (on)vrijwillige blootstelling van haar borst. Nu zit er volgens mij een vertraging in de uitzending.
Er worden door het hele land Super Bowl feestjes georganiseerd, mensen maken er een heel evenement van met eten, drinken en grote TV-schermen. De achterburen hebben de barbeque al aanstaan, het is erg rustig op straat.

In ieder geval gaat de wedstrijd tussen de winnaar van Oost en West Amerika. De wedstrijd wordt dit jaar gehouden in Detroit en het gaat tussen de Seattle Seahawks en de Pittsburgh Steelers. Stevie Wonder opent de uitzending, Aretha Franklin en Aaron Neville zingen het volkslied en de Rolling Stones treden op tijdens de pauze. Geen kleine namen dus.