woensdag, januari 04, 2006

Seaworld, Legoland en stroomuitval

Hier dan het verhaal wat ik nog beloofd had.
Donderdag zijn we naar San Diego gereden om naar Seaworld te gaan.
We hebben de dolfijnen bijna aangeraakt, genoten van de shows, en weer wat geleerd over de onderwater dieren. En natuurlijk ook van de orka's Shamu. De attracties waren leuk en we gingen 's-avonds weer moe terug naar ons hotel.

De volgende dag zijn ze weer begonnen met zwemmen en na het ontbijt heeft de shuttle van het hotel ons naar Legoland gebracht.
Dit pretpark is volledig gericht op kinderen onder de 10 jaar dus prima voor onze kinderen. Prachtig zoals alles is gemaakt van Lego. Olifanten die in het water staan en ook water spuiten. Leeuwen, dinosaurussen, kerstbomen, muziekinstrumenten echt van alles. Persoonlijk vond ik miniland het mooiste. Het is een soort Madurodam, maar dan van Amerika en van Lego natuurlijk. Je ziet San Francisco met de mooie Victoriaanse huizen, Fishermans warf compleet met zeeleeuwen en natuurlijk was de brug ook aanwezig. New York met zijn beroemde skyline met de nieuwe Freedom Tower die op de plek van de Twin Towers komt te staan.
Het is een leuk park, maar ik vond het vervelend dat je toch minstens een half uur in de rij stond voor een ritje van 2 minuten, maar dat mocht de pret bij de kinderen niet drukken. 's-Avonds werd er vuurwerk afgestoken in het park en hebben we elkaar alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst omdat particulieren hier geen vuurwerk mogen afsteken.
Op 31 december zijn we in een keer, zonder files, naar huis gereden. De kinderen lagen om 21.00 uur in bed en Edwin en ik zijn opgebleven tot 24.00 uur. We hebben nog even naar buiten gekeken of er echt geen vuurwerk te zien was, maar dat mag hier niet. We hoorde wel enkele knallen, maar we hebben niets gezien. We zijn maar om 0.15 uur naar bed gegaan. De kinderen hebben we ook niet wakker gemaakt. Wij hebben dus een erg rustige jaarwisseling gehad.

De volgende dag (Nieuwjaarsdag) viel de stroom rond 12.00 uur ineens uit en hij bleef uit.
Uiteindelijk gingen we op zoek naar een radio die op batterijen werkt om te kijken wat er aan de hand was, maar er was niets te horen op het nieuws. Dan maar naar PG&E (de electriciteits maatschappij hier) bellen met de mobiele telefoon. Zij vertellen alleen maar dat er een onderdeel stuk is en dat het een tijd kan duren. Waarschijnlijk is het tussen 20.00 en 24.00 uur verholpen. Tja, wat is een tijd, maar om 17.00 uur beginnen we het toch ook wel wat koud te krijgen. Edwin zet alvast wat kaarsen klaar en we beseffen dat wij helemaal niet klaar zijn voor een eventuele aardbeving. Dekens, zaklampen en water hebben we wel, maar de rest moeten we toch echt nog zoeken in huis. We besluiten waar we zullen gaan eten als opeens de stroom om 17.30 uur gelukkig weer aangaat.
Uiteindelijk hebben 220.000 huishoudens last gehad van stroomuitval in de South Bay Area (onze omgeving). 8.000 Huishoudens hadden dinsdagochtend nog steeds geen stroom!

Edwin heeft op kantoor hardop gezegd dat hij dit toch wel onontwikkelde taferelen vond; het regent een paar dagen en er zijn overstromingen, stroomuitval en modderstromen. Of hij nu vrienden maakt met deze uitspraak weet ik niet, maar ik moet hem wel gelijk geven.