woensdag, november 16, 2005

Yosemite

Afgelopen donderdag zijn wij, na school, naar Yosemite gereden. Dit zou normaal gesproken 2 a 3 uur duren, maar omdat er een ongeluk was gebeurd hebben we er 6 uur over gedaan. Terwijl de kinderen in slaap gevallen waren moesten wij ons hotel nog vinden in het donker. En 's-nachts is zo'n nationaal park heeeeel erg donker. Afgezien daarvan had het ook nog geregend en is het er nogal bergachtig, dus we wisten af en toe helemaal niet meer waar de weg heenging en ja daar wordt je nogal melig van. We hebben met z'n 2-tjes wel gelachen. Uiteindelijk kwamen we om 22.00 uur aan en gelukkig hadden Edwin's ouders al ingecheckt en de kachel in ons huisje aangezet, zodat we de kinderen meteen in bed konden leggen, zodat ze verder konden slapen.

Vrijdag's zijn we eerst naar Merced Grove gereden waar we een 2 mile wandeling hebben gemaakt naar een groep van 20 sequoia bomen. Uiteindelijk hebben wij maar 6 van die gigantische bomen bij elkaar gezien omdat we toen alweer terug zijn gelopen. De wandelling was behoorlijk zwaar, omdat hij bijna de hele tijd bergop ging. Redelijk zware wandeling aan het begin van zo'n dag. Maar ja, je wil wat zien.

Nadat we verder reden kwamen we op een punt waarvandaan de Half Dome te zien is.
Verder zijn we nog naar een waterval gelopen, maar die was niet zo spectaculair als dat hij blijkbaar kan zijn. We zullen ze in ieder geval nog een keer in de lente moeten gaan bekijken, want dan is er genoeg regen gevallen om indrukwekkend te kunnen zijn.
De volgende dag hebben we veel mooie vergezichten gezien. Toen we door het park reden zagen we behoorlijk wat rook uit de bossen vandaan komen. We kwamen ook borden tegen met "Management Controlled Fire" en "Do not report Fire". Nu blijkt dat de parkwachter deze brandjes zelf aansteekt zodat de kleine takken en blaadjes, die erg brandbaar zijn, weg zijn. Bij een echte brand zal deze zich hierdoor minder snel via de grond verspreiden en hebben ze de brand sneller onder controle. Maar het is wel een gek gezicht die witte rookpluimen.

We zijn via de Tunnel View verder gereden naar Glacier Point. Dit ligt op 3200 feet hoogte en hier heb je een prachtig uitzicht over de hele vallei. Terwijl we omhoog reden zagen we ineens een coyote aan de kant van de weg. Dit beest bleef gewoon zitten, dus heb ik het raampje opengedraaid en wat foto's genomen. Hier was Maaike het niet helemaal mee eens, en vond het zelfs eng.
We hebben nog soep gegeten buiten op het terras van het uit 1927 stammende Ahwahnee hotel. Dit hotel ligt in het dal en is omgeven door de bergen, het heeft een granieten façade dat er zeer apart uit ziet. Binnen in het hotel vind je heel mooie plafonds en Native American kunst.
Het is een 5-sterren hotel dat een heel mooie ligging heeft, zeker met de bomen in herfstkleuren. Maar ja, dan zit je daar in je (minimaal) $400,= kamer en zodra je beneden bent dan lopen er toch wel erg veel dagjesmensen rond in je mooie hotel.
We hebben het maar goedkoper en waarschijnlijk ook rustiger gehouden.

Labels: , ,