vrijdag, oktober 21, 2005

Pompoenen en zeeolifanten

Ik loop een beetje achter met mijn verhaal, dus alvast een kort berichtje over afgelopen zondag.
We zijn toen naar Half Moon Bay geweest, een plaatsje aan de kust die bekend is om het pompoenenfestival wat er ieder jaar gehouden wordt.
Steeds werden we gewaarschuwd voor files naar Half Moon Bay, dus zijn we vroeg opgestaan om daar niet in terecht te komen.
We waren er om 10.00 uur. Mens, het was een grote braderie met allemaal huis-, tuin-, en keukenkunst. Verder rook het er toen al heel erg naar hamburger en (pompoenen)taart, en daar hadden we op dat tijdstip nog helemaal geen zin in.
Wel hadden we zin in koffie, maar de koffieshop had een rij buiten staan van wel 5 meter lang. Die hebben we maar links laten liggen.
Even hebben we de grootste pompoen bewonderd (waar je tegen betaling natuurlijk weer mee op de foto mocht) en gekeken naar het pompoen snijden. Uiteindelijk begon er ook een muziekband wat te spelen. Dat was allemaal nog wel leuk, maar verder was het festival niet zo aan ons besteed. Dus besloten we om 11.00 uur weer weg te gaan. We zijn via Highway 1 richting het zuiden gereden en onderweg riepen de kinderen dat ze per se op het strand wilden. We zijn even gestopt en naar beneden naar de zee gelopen. De planten krijgen nu herfstkleuren wat heel mooi is. Na veel stenen gooien van de kinderen zijn we verder gereden naar het
Pigeon Point Light Station. Behalve dat het een van de grootste vuurtoren (35 meter) van Amerika is is het verder niet zo interessant.
Ons volgende doel was het Año Nuevo State Reserve. Dit is een Nationaal park waar de zeeolifanten in de winter komen om er te paren en hun jongen te werpen. Het leuke hieraan is dat je er erg dicht bij kunt komen.
Er staat daar een gids en hij verteld allerlei dingen over de zeeolifanten, je kunt er door een verrekijker de beesten van héél dichtbij bekijken.
De kinderen waren erg geïnteresseerd. Maar voordat je er was moesten we aardig wat lopen. We zagen onderweg erg veel bruine pelikanen vliegen. Al met al was het een wandeling van 2 uur en de kinderen deden dat zonder morren gedaan en liepen weer erg ver voor ons uit.
Maar ja, ondertussen hadden wij nog steeds geen koffie op en inmiddels was het 14.00 uur toen we weer terug bij de auto waren.
Via Santa Cruz, waar we een lekkere hamburger bij de Burger King hebben verorberd, zijn we weer naar huis gereden.
Daar hebben we uiteindelijk onze eerste koffie voor die dag gedronken. En lekker dat die was!

Labels: , ,