zondag, september 18, 2005

Quicksilver Park


Vanochtend zijn we naar het Almaden Quicksilver Park geweest. Dat ligt vlak bij ons huis.
Vroeger werd hier kwik gevonden, en er zijn nog overblijfselen van mijnbouw. Nu is het een County Park met heel veel wandelpaden en 2 water reservoirs. In deze reservoirs mag je niet zwemmen en de vis is natuurlijk niet eetbaar, want het zit vol met kwik. Daar wordt je continue op gewezen dmv borden. Wij wilde graag een keer in het park gaan lopen en omdat we gelezen hadden dat je vanochtend om 10 uur, samen met een ranger, een wandeling zou kunnen maken met uitleg over de mountain lion, besloten we daar heen te gaan.
Bleek dat dat we vanochtend bij de verkeerde ingang "The Hacienda Trail" stonden en aangezien het park erg groot is, nl. 3600 acres (= 14,5 vierkante kilometer) zijn we zelf maar gaan wandelen. Het is erg lekker om dat te doen.
Ik was benieuwd hoever de kinderen zouden kunnen lopen, want het gaat steeds bergopwaarts en de zon schijnt natuurlijk ook.
De hoogste top ligt op 1.700 feet. Maar ze hebben het heel goed gedaan en we hebben ruim 1,5 uur gewandeld.
Na de wandeling zijn we met de auto om het park heen gereden, dat duurt dan ook nog ongeveer een half uur en dat gaat best steil omhoog en omlaag.
We hebben hier natuurlijk een automaat en die moest toch in de laagste versnelling gezet worden. Bas zei na afloop, dat hij het heel leuk vond, maar vond het jammer dat je niet veel kon spelen in dit park. Bleek dat hij bij een park denkt aan een gemeentepark zoals we in Eindhoven hadden, maar een County Park is toch wat anders.
De paden zijn hier erg breed en er mogen ook mountain bikers komen. Ze komen dan in de kleinste versnelling omhoog of gaan al remmend naar beneden. Iedereen begroet elkaar op deze paden alsof je een van hen bent op deze bergen. Ik kreeg het gevoel van motorrijders onder elkaar.
Terwijl we omhoog liepen hoorde je allerlei geluiden tussen de planten en dan stonden we stil.
Bleken het herten te zijn, die we ook al over het pad zagen lopen, samen met hun jong. Uiteindelijk hebben we 6 herten, wilde kalkoenen en veel irritante vliegjes gezien. Maar het was zo leuk dat we dat iedere zondagochtend willen gaan doen. Ben benieuwd.

Labels: , , ,