maandag, augustus 22, 2005

Monterey en Big Sur

Gisteren zijn we via Monterey en Carmel naar de Big Sur geweest. Erg mooie route.
In Monterey hebben we niet het bekende aquarium bezocht, dat kan altijd nog als het weer wat minder is.
Eerst zijn we bij Moss Landing uitgestapt. Trui en jassen aan want hier waait het nogal. Wij waren helemaal alleen op het strand op heel veel vogels na. We zagen pelikanen vliegen, en terwijl we naar de zee aan het staren waren zwommen er 2 zeeolifanten voorbij. Heel grappig, ze liggen je vanuit het water gewoon aan te staren.
Daarna zijn we doorgereden naar Monterey. Daar hebben we een maritiem museum bezocht wat Bas en Maaike erg leuk vonden. Hier werd uitgelegd hoe een vuurtoren vroeger werkte, hoe ze vroeger plaatsbepalingen op zee deden met voorlopers van het kompas en er lagen een paar schaalmodellen van o.a. Spaanse overwinningsboten. Daarna hebben we over een, door toeristen bevolkte, pier gelopen en hebben clamchowder gegeten.
Toen zijn we doorgereden naar Carmel met het bekende Pebble Beach. Daar werd deze week de Pebble Beach Concours d'Elegance gehouden. Dat is een klassieke autoshow, alleen dat wisten wij niet, we waren er toevallig. We hebben wel erg mooie en ook heeeeeeele dure auto's gezien.
Op Pebble beach zijn we gaan picknicken. Er waren wat jongens aan het wakeboarden en terwijl we daar naar keken zagen we ineens een zeeotter. Hij dreef rustig op zijn rug en was best dicht bij de kant. Daar mag niet gezwommen worden want het water is er ijskoud en er zijn veel stromingen.
Nadat de boterhammen op waren zijn we verder gereden via Highway 1 naar Big Sur. Dit is een heel mooie rit.
Deze weg is in 1930 aangelegd en verder is er (gelukkig) niets meer gebouwd.
Je kunt op verschillende plekken stoppen om te kijken naar prachtige klippen met daaronder een heel heftige branding. Highway 1 loopt ook over een hele oude brug de Bixby Creek Bridge. Daarna reden we langs Point Sur Lighthouse dat is een vuurtoren die op een vulkaankegel ligt. Het ziet er heel raar uit, eerst zie je allemaal kliffen en dan ineens een uitstulping.
De kinderen vonden de hele route prachtig. Toen we weer terug reden kwamen we natuurlijk in de file terecht, want dit was het laatste vakantie weekend dus iedereen ging weer naar huis.
Hier begint namelijk de school weer, maar dan op woensdag. Nog even wachten en dan mogen ze de uniformen aan. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan vinden.

Terwijl ik dit zit te schrijven, roept Edwin mij, omdat de wasbeer er weer is. Gelukkig heb ik nu mijn camera in de buurt.

Labels: , , ,