zaterdag, juli 30, 2005

Zeevracht binnen

Saskia is nu in Nederland bij haar vader, ik ben met de kinderen in San Jose.
Haar vader heeft een open-hart operatie ondergaan vrijdag, heeft drie bypasses gekregen en is inmiddels terug op de hartbewakings-afdeling en het lijkt allemaal goed te gaan, gelukkig maar.

Inmiddels is in San Jose de zeevracht container gearriveerd. Afgelopen donderdag is ie afgeleverd en zijn de spullen binnengebracht. Maaike en Bas zaten in de voortuin op handdoeken te kijken, hoe de ene naar de andere doos binnen gesjouwd werd.
Het is toch weer schrikken, hoeveel spullen je eigenlijk hebt, en ook niet meer weet wat in welke doos zit. Het huis is vol met dozen die nog uitgepakt moeten worden, de kinderen vinden het prachtig om te helpen. Elke keer als ze een speelgoed doos mogen uitpakken, komen ze trots elk speeltje laten zien. "Kijk papa, deze hebben we ook!". Het is net Sinterklaas.

Gisteren zijn we naar de Santa Cruz beach Boardwalk gegaan. Santa Cruz is een lieflijk stadje aan de andere kant van de bergen waar wij tegen aan wonen. Het ligt aan de kust, en is best dichtbij met de auto. Het was mooi weer en 25 graden, ook al is het wat koeler dan bij ons in San Jose vanwege de zee. De Beach Boardwalk is een soort openbaar boulevard met pretpark aan zee, de ene kermis attractie na de andere, met tussendoor eettentjes en zelfs gisteren een openlucht concert op het strand er naast.

Bas en Maaike (en ik) hebben een prachtige middag gehad, we zijn de ene attractie na de andere in geweest. Er staan duidelijke bordjes met aanwijzingen voor leeftijd en lengte. Maaike is 52 inch en mag overal in, Bas is 46 inch en mag in de meeste attracties, maar veelal met begeleiding. De waterglijbaan vonden ze het mooist, daar zijn we twee keer in geweest. Je gaat in een boomstam naar boven en vaart langs een riviertje naar een hele steile glijbaan, die enorm spettert als je beneden aankomt. Maaike werd de tweede keer z%&k nat, maar we moesten erg lachen om het avontuur. Na een lange dag buiten in de zon en wind zijn we met onze nieuwe auto terug gereden naar huis, ze sliepen meteen toen hun hoofdje het kussen raakte.

Ja, en dan de auto's. We hebben inmiddels ook twee auto's gekocht, de eerst duurde 5 uur bij de dealer voordat ik hem mee mocht nemen, de tweede heb ik telefonisch afgehandeld en na 15 minuten papierwerk in de lobby van een hotel mocht ik hem meenemen. (of is een auto een zij?)
In Amerika is alles groter, en meteen geschikt voor consumptie, zo ook auto's. Je gaat naar een dealer, die heeft een parkeerplaats vol met auto's, zowel tweedehands en nieuw. Je zoekt er een uit, betaalt en gaat met de auto naar huis.
Wij hebben een Audi A4 cabrio gekocht en een Chrysler Town & Country (in NL heet ie Voyager). De cabrio mag ik mee naar mijn werk, de minivan is voor de boodschappen en vakantie. Ja, ja, je kunt ook boodschappen in een cabrio doen, maar daar is de minivan toch beter geschikt voor, daar zit namelijk een knopje op om de laadklep (5e deur) electrisch te openen.

Ik heb vandaag de bedden in elkaar gezet, die van Maaike past mooi in de kamer, maar die van Bas (die dezelfde maat is) komt niet goed uit. Bij Bas kom ik lege muur tekort. Als ik het bed te dicht bij het raam zet roepen Bas en Maaike dat dat niet mag vanwege de aardbevingen.....Gelukkig slapen ze nu allebei in hun eigen bedden, het is afgelopen met het kamperen in eigen huis.

Labels: , , ,