vrijdag, september 09, 2005

Mail in rebate

We hebben net een nieuwe wasmachine gekocht. Na veel gemopper van mijn kant hebben we de knoop doorgehakt. De wasmachine die bij het huis hoort, doet wel iets, maar wast niet.
Hier hebben ze allemaal bovenladers, dat betekent dat je het deksel opendoet en dan zie je een grote bak met een agitator in het midden. De bak loopt dus vol met water en daar gooi je dan je kleding op. De agitator "agiteert" wat heen en weer en dan is je was na 15 minuten klaar.
Er is dus wat aan je kleding gesjord en de vlekken zitten er nog in. Maar nu begonnen de poloshirts er toch wel erg gebruikt uit te zien, want die agitator trekt dus aan je kleding, en dat vind ik toch zonde.
Wij zijn naar de Best Buy gegaan en hebben (weer) een showroom model gekocht. Want wij wilden een trommel en dat zijn natuurlijk weer de duurdere modellen.
We hebben nu een Siemens gekocht en hij wordt zondag afgeleverd. We kregen natuurlijk korting omdat het een showroommodel was, maar ook omdat het volgens het waterbedrijf maar 10 in plaats van 40 gallon water gebruikt. Maar.... deze kortingen krijg je niet direct, dat gaat hier met een "mail in rebate form". Dat betekent dat je de kassabon moet kopiëren, allerlei formulieren van de betreffende instanties moet invullen en dan samen met je kassabon moet opsturen naar die betreffende instanties.
Van het waterleiding bedrijf zullen we $150,- krijgen. Toen wij vroegen of we hem meteen mee konden nemen kon dat natuurlijk, maar op de vraag of we dan korting krijgen zei men nee, want ze leveren gratis af. Maar je moet wel $50,- afleverkosten betalen. Huh?
Hij verklaarde dat als volgt. Ze bieden gratis afleverkosten aan want die $50,- krijg je dmv een “mail in rebate” weer terug.
Omdat maar 60% van de klanten dat formulier instuurt, kunnen ze dus gratis afleveren. En omdat we lid zijn geworden van de winkel krijgen we op het eind van het jaar ook $35,- aan tegoedbonnen terug. Het kan niet op.
Jullie snappen wel dat we vanavond formulieren gaan invullen, want dat zijn toch te hoge bedragen om te laten liggen. Zeker voor een Nederlander.

Labels: , , ,