vrijdag, september 30, 2005

Movie night

Vandaag zijn we met de kinderen na het avondeten, met stoelen en al, weer naar school gegaan. Het was de start van de walk-a-thon op school die ze de "Miles of smiles" noemen. Alle kinderen mogen volgende week rondjes om een baseball veld naast de school lopen om zodoende geld in te zamelen voor de Muziek & Technologie stichting van de school. Hiervan worden de muziek en de computerlessen gefinancierd.

Als evenement werd vanavond een film vertoond op een groot doek midden op het schoolplein, de zogenaamde "black top". Vanaf half zeven kon je met stoelen en dekens jezelf installeren voor het grote doek, en de vooraf bestelde pizza's veroberen. Wij hebben gewoon thuis gegeten (lekker Hollands) en zijn pas later met tuinstoelen richting school gegaan. Nadat we een mooi plekje gevonden hadden, en ik de koffie gehaald had bij Starbucks (lekker Amerikaans), begon de film: Willy Wonka and the Chocolate Factory uit 1971.
Wij hadden de film nog nooit gezien en de kinderen natuurlijk ook niet. We moesten wel simultaan vertalen, maar Bas en Maaike hebben genoten en het grootste gedeelte van het verhaal begrepen ze. Even moest Bas huilen toen Charlie de hoofdprijs niet kreeg omdat hij stout was geweest, maar dat duurde niet zo lang.
Dit jaar is er een nieuwe versie uitgekomen, maar die is nogal controversieel omdat Willy Wonka daarin teveel op Michael Jackson lijkt.

Behalve dat het leuk is om verbonden te zijn met de school, was het een leuk evenement en de verkoop van pizza's, ijs en snoep komt ten goede aan de stichting.
Natuurlijk waren er ook chocoladerepen te koop en in 5 van de repen zat een golden ticket. Het uiteindelijke doel is om meer deelnemers te krijgen op de walk-a-thon (sponsorloop) volgende week, en om meer geld in te zamelen dan vorig jaar.
Volgende week zaterdag mogen Bas en Maaike de rondjes lopen, voor elke rondje krijgen ze geld, en samen met alle andere kinderen moet dat dan een groot bedrag worden. Vorig jaar hebben ze hiermee $ 15.000,= opgehaald.
Als je Bas en Maaike ook wilt sponsoren, laat maar per email weten, en ook hoeveel ze dan krijgen per rondje.

Labels: , , ,