zaterdag, december 24, 2005

Regen

Het regent hier al een paar dagen en dan verandert er veel. De dakgoten stromen over omdat de regenpijpen verstopt zitten. Op de weg gaat iedereen ineens langzamer rijden. Op het nieuws hebben ze het steeds over de overlast van de regen, want het heeft al 2 dagen geregend?!? Je zou toch verwachten dat ze daar onderhand iets aan gedaan hadden, want volgens mij is dat ieder jaar hetzelfde, maar ja.
Maar het is niet koud. Het is blijkbaar warm voor de tijd van het jaar, maar dat roepen ze al zolang als we hier zijn. In ieder geval is het nu ongeveer 16 graden overdag, dus een dunne (regen)jas is voldoende.
Maaike roept steeds dat het net Nederland is nu met de regen.
De meeste huizen hier hebben de regenpijpen niet in de grond aangesloten op het riool, zoals we in Nederland hebben, maar de pijp stopt een paar centimeter boven de grond. Waardoor het regenwater dus in plassen in de tuin terecht komt.
Nu pas snap ik ook wat die rare buizen doen die me al vanaf de zomer aan lagen te staren aan de zijkant van het huis. Ze zien eruit als de afvoerslangen van droogtrommels. Die ronde slangen duwen ze dan op vierkante regenpijpen en dan leidt je die naar een plek waar het water weg kan lopen. Waarom dat nou niet gewoon in de grond kan? Blijkbaar is het toch te bergachtig hier.
Aangezien de tuinman nog steeds wekelijks (?) ons gras maait en alles wegblaast wat hij tegenkomt, was de grond hier behoorlijk kaal en hard, waardoor het water dus ook nergens heen kan. Mij zal het een worst wezen waar dat water neerklettert, als het maar niet de garage instroomt en daar was Edwin bang voor. In ieder geval heeft hij in de tuin op en trapje in de blub gestaan en een andere pijp aan de regenpijp vastgemaakt, want overstromende dakgoten vind hij niet zo leuk.

We hebben er grapjes over gemaakt, maaar vorige week heb ik wéér koekjes gebakken. Ik kreeg de vraag of ik 36 koekjes wilde bakken als dank voor het personeel dat op de school werkt. Dit doen ze blijkbaar ook ieder jaar. Men bakt dan koekjes en daarmee vullen ze dan koektrommels. Elk staff member van Simonds school krijgt er dan een, als dank voor hun hulp om de kinderen een goede opleiding te geven.

2e kerstdag wordt hier niet gevierd. Wel heeft iedereen vrij omdat 1e kerstdag op een zondag valt dus dat wordt dan gecompenseerd.
Maandag willen we richting San Diego rijden om een grote wens van Bas in vervulling te laten gaan.
Hij wil zo graag naar Seaworld om de orka's te zien.
Aangezien het nogal een eind rijden is (8 uur) leek het ons wel leuk om dat in de vakantie te doen. We hebben dan een hele week de tijd om er te komen. Onderweg hebben we nog een paar dingen die we kunnen bekijken dus dat breekt de afstand tenminste in kleinere stukjes, en als het goed is is het daar warmer en droger. Alhoewel de zon hier nu ook weer schijnt...
In ieder geval hele fijne dagen en tot over een week!

Labels: , , ,