donderdag, november 17, 2005

Maaike 7 !

Terwijl we zondag nog in Yosemite park in onze Evergreen lodge zaten werd Maaike alweer 7 jaar. Opa en oma kwamen 's-ochtends vroeg uit hun eigen lodge om te zingen rondom haar bed.We hadden ook een paar slingers meegenomen, en ballonnen opgeblazen, dus voor haar begon de verjaardag goed. We hadden besloten om meteen weer richting San Jose te gaan rijden, zodat we ook nog wat thuis konden zijn. We waren uiteindelijk om 15.00 uur weer thuis. Het was leuk voor haar om de kaarten te openen, Opa en Ger nog aan de telefoon te krijgen, de e-mails te lezen en het antwoordapparaat af te luisteren.
Nadat we thee hadden gezet kwamen alle cadeautjes uit Nederland die meegegeven waren ook nog op tafel. Ze zei niet veel maar glunderen deed ze wel! Dank jullie wel, ik vond het zeer attent.
Ze mocht natuurlijk ook kiezen wat ze wilde eten en ze koos (zeer bescheiden) Japans (Teppanyaki). Op aanraden zijn we naar Benihana in Cupertino gegaan. Ze vond het prachtig er is nog voor haar gezongen in het Engels en in het Japans, ze kreeg een foto en Bas en Maaike kregen allebei een drinkbeker mee naar huis. De volgende keer als we daar komen en ze nemen deze beker mee dan krijgen ze gratis drinken.
Het liedje "Happy Birthday" hebben we die avond -tig keer gehoord. Blijkbaar is het een populair plekje om te gaan eten als je jarig bent.
Toen ik met de kinderen rond ging lopen en bij de sushibar aankwam, vroeg de kok of Maaike en Bas misschien ook wilde proeven. Ik moest even op ze inpraten en zeggen dat mama dat ook heel erg lekker vindt, en toen wilde ze wel proberen. En natuurlijk; ook zij vinden sushi lekker.
Maandag heeft ze op school getrakteerd en dinsdagmiddag was haar feestje.
Omdat ze deze week '-middags geen school hebben konden we het dus dinsdag vieren. Ze wilde met 5 kinderen uit haar klas Nederlandse spelletjes doen, dus we hebben ge-koekhapt met double chocolate cake, want peperkoek kennen ze hier niet. Zak gelopen in vuilniszakken die zo groot zijn, dat ik er zelf in kan verdwijnen, snoepjes met je mond uit een bak water happen, enz. Het was erg geslaagd.
Uiteindelijk ging iedereen weer naar huis met allemaal een goody bag (= een tasje met een cadeautje voor de gast) en Maaike ging zeer tevreden slapen en was blij dat ze hier toch ook gewoon een leuk feestje kon hebben.

Labels: , ,