zondag, januari 01, 2006

Los Angeles; Paul Getty

Gelukkig Nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie jaareinde heel gezellig was en dat 2006 maar alles mag brengen wat je wenst!

Dit is alvast een kort stukje over wat we afgelopen week gedaan hebben.
Wij zijn op 26 december vertrokken naar Los Angeles. 2e kerstdag wordt hier niet gevierd, maar men heeft wel vrij. Nu begint de kerstuitverkoop.
Daar hebben we, door nogal wat files, 8 uur over gedaan. Gelukkig hadden we een hotel geboekt dat naast een Denny's lag dus we hoefden niet lang te zoeken om wat te eten. De volgende dag waren we binnen 5 minuten op onze volgende bestemming. We zijn naar het J.Paul Getty museum geweest. Dit is een museum wat voornamelijk een heel mooi, modern gebouw is. Het is helemaal opgetrokken uit Italiaans travertin dat met 100 boten uit Italië is overgevaren. Vanuit dit gebouw heb je een mooi uitzicht over Los Angeles en aan de andere kant over de Santa Monica mountains. Er liggen ook erg mooie tuinen omheen.

Er was een family room waar de kinderen op een speelse wijze met kunst te maken kregen. Dit was niet groot maar de kinderen vonden het wel leuk. Ze moesten b.v. met behulp van isoleerslangen een kunstwerk nabouwen. Of via een fotocollage een foto veranderen. Paul Getty was iemand die erg van kunst hield en vond dat zijn collectie voor iedereen te bezichtigen moest zijn. Daarom wordt er ook geen entree geheven, je moet alleen parkeergeld betalen. Gelukkig waren we hier vroeg want toen we weer weggingen stond er een flinke rij te wachten om de parkeergarage in te kunnen.

's-Middags zijn we doorgereden naar Carlsbad waar we een hotel hadden geboekt omdat dit tussen San Diego en Los Angeles inlag. Er bleek een flink ongeluk gebeurd te zijn op de Highway 5 dus we kwamen hier ook pas in het donker aan. Maar er was een zwembad bij dus de kinderen en Edwin lagen er na het eten meteen in.
Door al dat rijden waren we redelijk gaar, we besloten daarom om het de volgende dag rustig aan te doen. Nou lag ons hotel echt aan de zee en daar moesten we natuurlijk eerst heen. Maaike en Bas hebben wat met een bal gespeeld, maar omdat het vloed was, was het strand redelijk smal, geen schelpen te bekennen en zijn we weer weggegaan. Nou bleek er vlak achter het hotel een Outlet Mall te zijn dus daar zijn we naar toe gegaan. Natuurlijk weer wat spullen gekocht. Op het eind van de dag zijn we weer naar het hotel gegaan en hebben ze weer gezwommen. Heerlijk toch eind december en dan gewoon buiten kunnen zwemmen.

Tot zover, morgen meer over Seaworld .....