zaterdag, januari 21, 2006

Dr. Martin Luther King Jr.

Het is hier ook gewoon januari. Ik vind dat altijd een rustige, bijna saaie maand. De feestdagen zijn allemaal achter de rug, en alles keert weer terug naar normaal. Hier hebben we afgelopen maandag Martin Luther King Jr. dag gehad. De kinderen en Edwin waren vrij. Afgezien van wat papieren van school waar ze o.a. ook over de mensenrechten activiste Rosa Parks leren, hebben we er weinig van gemerkt. Voor veel Amerikanen is dit niet echt een vrije dag. Het zijn vooral de banken, ambtenaren enz. die vrij hebben. Deze dag is pas sinds 1986 een officiële feestdag.
Maaike en Bas zitten met verbazing naar ons te luisteren waarom anders gekleurde mensen niet in de bus mochten zitten of mochten stemmen. Het is voor hen natuurlijk heel moeilijk te begrijpen. Zeker omdat de school en de vriendjes die ze hier hebben, zoveel verschillende nationaliteiten en huidskleuren hebben.

Afgelopen dinsdagavond had de PTA (soort ouderraad) van de school een meeting georganiseerd. Om nou zoveel mogelijk ouders daarbij aanwezig te laten zijn, organiseren ze daar meestal vlak voor of na iets wat leuk is voor het gezin.
Afgelopen dinsdagavond was er een goochelaar. De kinderen zaten bij hun vriendjes op de grond en de ouders erachter. Hij deed erg leuke trucjes en betrok de kinderen er heel goed bij. Op weg naar huis snapte Maaike en Bas toch niet waar die banaan gebleven was die in de doek zat?
Hebben we die goocheldoos nou toch voor niks gegeven met kerst?

Donderdagochtend waren we erg vroeg op (6.00 uur) en toen we in de garage kwamen zagen we dat de verwarmingsketel veel water lekte. Gelukkig loopt de garage erg scheef en liep het water onder onze auto’s door naar buiten de oprit op. Ik heb met een bedrijf gebeld waarvan de sticker op de ketel geplakt zat, en kreeg inderdaad gewoon contact. Voordat de school begon, was de scheur die in een leiding zat vervangen, en de lekkage dus gerepareerd. Toch wel handig die 24-uurs economie.