dinsdag, februari 14, 2006

Valentijns dag

Vandaag was het Valentine's day. Bij Bas in de klas werd er door de kinderen Valentijns kaartjes voor hun klasgenootjes geschreven. Allerlei dingen zoals snoepjes in de vorm van hartjes aan elkaar gegeven, bekertjes met rietjes in de vorm van hartjes, enz. Die Valentijnen zijn of zelf gemaakt, of worden in pakketten van 20, 24 of 32 kaartjes gekocht. Die kaartjes zijn bedrukt met bekende stripfiguren en worden met een lolly of snoepjes gegeven. Lekker makkelijk. De meeste scholen hebben nl. in de laagste klassen 20 leerlingen en in de hogere 30. Ook in Maaike's klas werden er kaartjes uitgewisseld. Afgelopen weekend moesten we voor iets zorgen waar ze de kaartjes in konden doen. Er waren heel creatieve dingen bij, zoals een kussensloop met allemaal hartjes erop met de namen erin geschreven. Een heel grote ballon met een schoenendoos eronder waardoor het een luchtballon leek. Een Amerikaanse brievenbus beplakt met valentijns papier. Er waren gelukkig ook gewoon beplakte tissuedozen bij.
Bij Maaike was de hele middag vrijgehouden om een leuke Valentijns middag te vieren. Ik heb daarbij meegeholpen, en omdat Bas 's-middags niet naar school gaat, kon hij ook mee genieten. Ze begonnen met Bingo, en hadden dan kleine snoepjes om op de Bingo kaarten te leggen. Hierna konden ze cupcakes versieren met glazuur en roze sprinkles. Dit is een soort hagelslag. Daarna gingen ze van foam fotolijstjes maken. Verder werd er nog een speurtocht over het speelterrein gehouden, waarbij ze een velletje papier kregen met de opdracht om van alles wat we verstopt hadden 1 of 2 mee terug te brengen. Als ze dat goed hadden gedaan dan kregen ze een bonus. Vervolgens kregen ze nog een ijsje met een roze hoorntje en toen dat allemaal op was kon de Piñata kapot geslagen worden. Deze was in de vorm van 2 lippen. Dat was nog moeilijk ook, maar uiteindelijk kwamen de snoepjes toch naar buiten. Het was weer een geslaagde middag. De kinderen hebben genoten en controleerde thuis van wie ze alle kaartjes hadden gekregen. Het grappige is dat ze nu weer alle snoepjes in een doos doen, en er dan hopenlijk weer helemaal niet meer aan denken. De halloween "buit" staat ook nog in een kast. Het grappige is dat de speurtocht ook een tandenborstel en een houder heeft opgeleverd, dus het hoeft niet allemaal snoep te zijn.

Vanochtend heeft Edwin ook nog zijn rijexamen gedaan en is met vlag en wimpel geslaagd. De examinator zei nog dat ze het raar vond dat Europeanen hier moeten laten zien dat ze kunnen autorijden. Volgens haar konden die dat beter dan de gemiddelde Amerikaan, maar ja iemand uit Nepal die nog nooit gereden heeft moet het ook laten zien. Dus geen uitzonderingen voor die buitenlanders. Mijn rijbewijs kwam eergisteren al binnen. Ik heb hem expres niet scherp afgedrukt. Het is een handig creditcard formaat. En niet zo'n frommelig roze papiertje dat nog veel duurder is ook. Maar dat bewaar ik ook goed hoor!