woensdag, maart 22, 2006

Nat en droogje


Het hele weekend is het mooi weer geweest. We zijn zelfs nog in het Quicksilver park gaan wandelen.
Bij de ingang stond er wel een bord dat de paden slecht waren en dat daarom deze ingang gesloten was, maar ja we zijn nog steeds eigenwijs en de kinderen wilden ook graag wandelen, dus gingen we toch. Uiteindelijk moesten we af en toe toch wel wat stroompjes en modderpoelen ontwijken, wat dus niet lukte, en kwamen we met behoorlijke modderschoenen thuis, maar het was toch wel weer lekker.

Maandag was het schoolreisje van Maaike en uitgerekend maandag zou het weer gaan regenen. 's-Ochtends vroeg was het nog droog, maar toen we op school aankwamen begon het al een beetje te miezeren.
Omdat ik met het schoolreisje mee ging had Yvette ons weggebracht zodat ze een auto tot haar beschikking had om naar de "mall" te gaan. Daar kan je tenminste overdekt - dus droog - winkelen.
Toen we eenmaal in de schoolbus zaten hield het op met miezeren en begon het echt te regenen.
We gingen naar Vasona Lake Park en dan specifiek naar het YSI institute.
Hier kregen ze, per klas, uitleg over dinosauriërs en hun eetgewoontes en hoe je dat, door naar hun gebit te kijken, kunt zien. Dus de herbi-, carni-, en omnivoren. Ze hebben een fossiel gemaakt met klei en gips, ze moesten fossielen zoeken bij de juiste plaatjes enz. Ik vond de man die dit allemaal vertelde erg saai, niet enthousiast en zeer monotoon. Hij vertelde de kinderen ook dat alles wat veren heeft een dinosaurus is. Dus iedere kip, mus en merel is een dinosaurus. Op mijn vraag of een krokodil een dinosaurus is, antwoorde hij met; "Heeft het veren?" Nee dus, dus is het geen dinosaurus, maar hij zit er wel heel dicht bij?!?!?! Ik weet niet wat ik er van moet geloven, daarom vraag ik het jullie. Wat is waar?
Ondertussen was het buiten gaan kletteren van de regen en daar zouden we na dit praatje doorheen moeten lopen, richting lunchplek. Getver de getver.
Gelukkig kwam er een ouder, die met haar auto was gekomen, ons per 5 personen halen om naar de lunch plek brengen. Daar hebben we kou geleden en onze boterhammen op gegeten.
Omdat de schoolbus iets te vroeg kwam hebben we met de hele klas in de bus gewacht totdat de andere klas klaar was met hun fossielen en toen konden we weer terug naar school. Eindelijk warm en droog.
Volgens Maaike zijn de schoolreisjes in Nederland veel leuker. Maar ja, daar hebben ze ook plan B voor als het regent. En dat hebben ze hier niet.

2 Comments:

At zondag, april 02, 2006 9:20:00 a.m., Blogger kastelke said...

Volgens mijn zoon, would-be-paleontoloog-in-spé:
Alles wat nu leeft en veren heeft stamt ergens wel af van de dinosauriërs.
Hagedissen bestonden al voor de dinosauriërs, zoogdieren evolueerden tijdens het Jura uit sommige van die hagedissen.
Krokodillen zijn geen dinosauriërs, zij ontstonden zowat gelijktijdig met die kolossen.

 
At zondag, april 02, 2006 3:50:00 p.m., Blogger Saskia said...

Bah, dat betekent dus dat die man enigzins gelijk heeft. Maar het is dus wel een beetje kort door de bocht. Bedank je zoon maar voor zijn wijsheid. Leuk dat je reageerde. Saskia

 

Een reactie posten

<< Home