vrijdag, maart 17, 2006

St. Patricks day

Vandaag is het St.Patrick's Day. Deze dag is altijd op 17 maart, wat de sterfdag van St. Patrick is.
St.Patrick's day wordt geassocieerd met alles wat Iers is. Alles van groen en goud, klavertjes vier (shamrocks) en geluk.
De kinderen hebben het heel de week al over Leprechaun's. Dat zijn schoenmakertjes voor de elfjes in de vorm van dwergen die 's-nachts werken. Ze wonen in een boom aan het eind van de regenboog. En wat staat er aan het eind van de regenboog?, jawel een pot met goud en die moeten zij dan bewaken. Verder zijn ze ook erg ondeugend. Als je je omdraait zijn ze weer verdwenen.
Vanochtend bij Maaike in de klas hadden de leprechaun's stoelen omgegooid, groene vingerafdrukken achtergelaten op de tafeltjes en papiertjes, maar er lagen ook (chocolade) munten op de tafels. Het leek een beetje op wat de zwarte pieten in Nederland op school doen. Alle kinderen en leraren droegen iets groens. Als je dat niet had dan mocht je geknepen worden. Edwin ging Bas ophalen van school werd dus door alle kinderen geknepen. Hilariteit alom bij de kinderen.

2 Comments:

At maandag, maart 20, 2006 7:28:00 a.m., Anonymous Hilde said...

Ook hier werd St Patrick's Day gevierd op school! Toch wel leuk voor de kinderen...

 
At dinsdag, maart 21, 2006 1:28:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Hoi Saskia,

Bedankt voor je reactie via e-mail! Inderdaad verbazend hoeveel mensen de weg naar je blog vinden, he! Wel fijn om het vol te houden. En inderdaad, ik doe het ook vooral voor later... Het is altijd leuk omdat later terug te lezen (vooral voor de kinderen)

Je kan altijd een rechtstreekse reactie achter laten via 'comments', dan verschijnt die op de blog...

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home