maandag, mei 29, 2006

Memorial weekend in Clear Lake

Gelukkig was Bas weer genoeg opgeknapt, en Edwin hinkelde ook vrolijk rond, zodat we konden gaan kamperen in Clear Lake. Dit ligt 3,5 uur rijden van ons huis vandaan, ten noorden van San Francisco.
Dit weekend was het Memorial weekend, want de laatste maandag in mei is uitgeroepen tot Memorial day. Oorspronkelijk was Memorial Day een dag waarop de slachtoffers van de Civil War (1861-1865) werden herdacht. Later werd Memorial Day door Nixon uitgeroepen tot een nationale feestdag waarop alle Amerikaanse gesneuvelde soldaten herdacht worden en voor ons is dat dan een lang weekend.
We waren door een paar andere Nederlanders gevraagd om mee te gaan naar deze camping. Blijkbaar moest je daarvoor al lang geleden gereserveerd hebben en zij hadden dat gedaan voor 2 kampeerplekken. Tuurlijk wilde we mee.
Vlug bij de Costco (een soort Makro) een 8!-persoons tent, een koelbox en een paar luchtbedden gekocht. Hier mag je 2 tenten op een plek neerzetten en zoals goede Nederlanders doen, we stonden met 4 gezinnen op 2 kampeerplekken.
Bij een kampeerplek hier staat ook al een picnicktafel en een grote vuur/barbecue pot. Ze moesten lachen toen ik met een rol toiletpapier richting toiletten ging. Hier hoef je niet met een rol wc-papier over de camping te lopen, die zitten standaard in de toiletten, net als wc-bril hoesjes.
Het was een prachtig plekje. We hadden nummer 44 en 45 en zaten tegen de Kelsey Creek aan. Alleen waaide het nogal, dus de eerste nacht hebben we het behoorlijk koud gehad.
De Amerikaanse tenten zijn goed voorzien van veel gaasdoek, waardoor de muggen niet binnen kunnen komen, en je ook niet je tent uitdrijft bij de eerste zonnestralen. Maar dat betekent dat ze niet water-, en zeker niet winddicht zijn. Dus lagen we met de wind in onze neus, truien en sokken aan in onze bedden.
De volgende dag was de wind gelukkig wat gaan liggen en was het heerlijk weer.
De kinderen hebben met een bootje gevaren op het riviertje dat achter onze tenten liep.
Daarin lagen boomstammen en daarop kwamen schildpadden om te zonnebaden, er kropen hagedisjes, er vlogen veel libelles rond, er liepen kwartels, we zagen een specht en weer veel eekhoorns.
Het meer schijnt heel veel vis te bevatten, dus de mannen gingen vissen. Edwin spaarde zijn enkel om met de step naar het toiletgebouw te gaan. De kinderen hebben gestept, baseball en ganzenbord gespeeld, takken voor het vuur gezocht, geschommeld in de hangmat, geruzied, gehuild, gelachen, gelezen, gezwommen in het meer, en smores gemaakt bij het vuur.
De vrouwen hebben geprobeerd om de meegebrachte Libelles, Margrieten en andere Nederlandse tijdschriften door te bladeren, wat natuurlijk niet lukte, omdat we veel te veel hebben gekletst. Ook de mannen zijn niet door de autoweek, Times en National Geographics heen gekomen, dus die zijn allemaal weer braaf mee naar huis gegaan en wachten nu op een ander weekend.
's-Avonds zijn we nog naar een praatje van een ranger gaan luisteren. Hierin vertelde ze over zoogdieren.
Ze liet de kinderen de huiden van de verschillende dieren die in dat park voorkwamen, voelen, en dat was spannend. Het waren de huiden van o.a.de; otter, hert, wasbeer, eekhoorn, bobcat, mountain lion, stinkdier, wezel, vos en coyote. Ook waren er drie mannen bij, die een paar liedjes zongen, en het kampvuur was aan.

Een andere avond hebben we een kast bekeken waarin vleermuizen hingen en omdat we met de schemering gingen begonnen ze net allemaal uit te vliegen.

Sylvia had nog cake gebakken en Carolien en Marjoleine hebben voor de aardbeien en slagroom gezorgd voor Edwin's verjaardag en we hebben natuurlijk met z'n allen voor hem gezongen.

's-Avonds werden we nog door de ranger tot stilte gemaand omdat we te hard aan het lachen waren. Hij vertelde ons dat het allang voorbij het "giggling hour" was, dus vanaf toen heten ze niet meer "Ranger patrol", maar "Giggling patrol".
Het was een leuk en gezellig weekend. Gelukkig heb ik een foldertje gekregen waarin veel campings staan, dus maar eens even kijken waar we dit jaar nog terecht kunnen.

5 Comments:

At donderdag, juni 01, 2006 8:19:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Wat een leuk Memorial weekend! Gefeliciteerd, Edwin, met je verjaardag! Gelukkig gaat het al wat beter met zijn enkel...

Wij gaan eind juli ook kamperen met een RV. Heb nog nooit eerder gekampeerd, dus ben ik benieuwd. Gelukkig gaan we met 3 andere gezinnen, zodat zij ons heel wat kunnen leren... Het lijkt toch of jullie het best naar jullie zin hadden, als jullie het willen over doen. Hopelijk is onze ervaring even positief!

Groetjes

 
At vrijdag, juni 02, 2006 10:58:00 a.m., Blogger Saskia said...

Hoi Hilde,
Wij waren inderdaad positief over het camperen. Wij willen ook nog een keer met een RV gaan kamperen. Ben benieuwd wat jullie ervaringen worden.
Waar gaan jullie heen of lees ik dat wel op je log....
In ieder geval veel plezier.

 
At vrijdag, juni 02, 2006 8:31:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Wij gaan eind juli - begin augustus naar Yellowstone. Op mijn blog zal ik inderdaad verslag uitbrengen... (het verslagje zal waarschijnlijk wel pas na de reis volgen, want ik vermoed dat ik nergens een internetaansluiting zal vinden...)

Groetjes,

 
At maandag, juni 05, 2006 8:55:00 p.m., Anonymous Andrea said...

Klinkt geweldig! 8 jaar geleden hebben wij hier gekampeerd, daarna de tent mee naar Nederland genomen. Bij de eerste Nederlandse regenbui bleek dat het echt een Californische tent was: zeker niet opgewassen tegen een echte bui. Maar goed, je betaalt er ook een stuk minder voor en voor hier is het prima... als het warm is! Goed dat jullie sokken en dekens bij jullie hadden! Krijg gelijk weer zin in een kampeeravontuur. Toch maar eens surfen wat er in sept/okt te doen valt, dan gaan we pas met vakantie (ik ga nog wel met kinderen 2 weken naar Nederland).

 
At maandag, november 20, 2006 9:24:00 a.m., Anonymous Marjoleine said...

(beetje laat ja, maar ik vind nu pas je blog)

Was inderdaad gezellig.
Ben benieuwd wat Syl heeft in petto voor 2007.
Brengen wij de dekens wel weer mee.

 

Een reactie posten

<< Home