zondag, april 09, 2006

T-Ball

Wij hebben Maaike en Bas 6 maanden geleden opgegeven voor T-ball. Er was ons toen verteld dat je snel moest zijn met opgeven en dat bleek ook wel, want het was binnen twee dagen vol! Dat seizoen duurt niet zo lang, van maart-april tot en met juni.
We hebben ze allebei voor T-ball opgegeven. Maaike zit nu bij Bas in het team. T-Ball is de simpelste vorm van Baseball. Je slaat de bal van een klein paaltje af. Eigenlijk hoort Maaike door haar leeftijd in een hogere groep; de "Coach Toss", maar ja, dat is met een machine die de bal met een snelheid van 50km per uur naar de slagman werpt, en dat wilden we Maaike nog niet aandoen.
Ze is nu het grootste en enige meisje in een team met nog 11 jongens die allemaal 5 of 6 jaar zijn. Bas is zelfs een van de grotere. Maar ze had het prima naar haar zin.

Deze week is T-ball in de Almaden Little League begonnen.
Alle teams in deze league zijn afgeleid van de Major League Baseball teams. Het team van Maaike en Bas heet de Reds.
Wij dachten dat de teams gewoon kleuren namen kregen, maar nee hoor, het stamt af van de Cincinatti Reds. Ze hebben een rood shirt aan en een rode baseball pet op met een grote C erop.
In deze league zitten ook de (San Francisco) Giants, de (Oakland) A's, de (Baltimore) Orioles, de (Los Angeles) Angels, de (New York) Mets, de (San Diego) Padres, de (Minnesota) Twins, de (Chicago) WhiteSox en de (Tampa Bay) Devil Rays.

Zaterdagochtend ging Edwin eerst nog even bij een andere training kijken, om in ieder geval een beetje te zien hoe het eraan toe ging.
De meesten hadden baseball broeken, riemen en sokken in de juiste kleuren van de teams die ze vertegenwoordigen. Ook hadden sommigen de namen van de spelers achterop het T-shirt geprint.
De training was alleen een beetje in het water gevallen, want de grond is erg drassig door de vele regenbuien die we nu hebben. Terwijl Edwin naar de training keek, speelden Maaike en Bas in de speeltuin.

Tussen de middag was er een foto uurtje, alle teams gingen op de foto, zelfs met bat (=knuppel) voor een scherm van een echt stadion. Zo krijgt ieder team zijn eigen foto.

‘s-Middags was de eerste training voor de Reds. Edwin is hulpcoach maar wist ook niet precies wat hij moest doen. Gelukkig ging het er allemaal erg rustig aan toe. De spelregels werden uitgelegd en de belangrijkst regels waren: Fun & Safety.
Verder hebben ze wat ballen heen en weer gegooid en geleerd hoe ze met zo'n handschoen moeten vangen en toen was de training weer voorbij.
Maaike en Bas vonden het hartstikke leuk.

Vanaf nu is er elke donderdagmiddag training en elke zaterdag een wedstrijd. Nou ja wedstrijd, alle kinderen krijgen een beurt om te slaan, en ze staan ook allemaal tegelijkertijd in het veld. Er wordt geen score bijgehouden, want er is geen winnaar. Nee, het moet allemaal Fun zijn.
Ja nu nog wel, wacht maar tot de kinderen in een hogere klasse terecht komen. Dan is dat Baseball hier net als het voetbal in Nederland, met schreeuwende mensen aan de zijlijn.
Maar tegen die tijd zijn wij weer terug.

1 Comments:

At maandag, april 17, 2006 4:29:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Ja, sport wordt in Amerika heel au serieux genomen. Vooral als ze wat ouder worden, het betekent immers voor sommigen een toegang (met beurs) tot de University. En als je weet hoe duur studeren aan de University wel is, dan weet je wel waarom de ouders zo hard aan de kant staan te schreeuwen...

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home