dinsdag, juni 06, 2006

Carnival

(Omdat ik problemen heb met het uploaden van foto's is er nu maar 1 foto, ik hoop dat het daarbij blijft.)

Afgelopen vrijdag was het op school Carnival. Vanaf 16.30 uur waren er op en om het schoolplein allerlei spellen te doen voor de kinderen. Van voetballen door gaten en een soort sjoelen, een rad van fortuin, tot een soort midgetgolf. Een soort Oud-Amerikaanse spelen zeg maar.
Er was een brandweerauto, ambulance, en politie te paard. Je kon je haar gek laten maken en henna tatoos aan laten brengen er was popcorn en ijs, suikerspin en JambaJuice te krijgen.
Ook was er een restaurant aanwezig die de van te voren bestelde grillschotels klaar maakte. Dus we hebben gegrilde spareribs en kippenpoot met een aardappelsalade gegeten onder het genot van muziek van een band van de middleschool. Het klonk erg goed, zeker als je bedenkt dat het leerlingen zijn van groep 8 t/m 2e klas middelbare school.
Wij waren er pas na 18.00 uur want het was erg warm en om dan op een zwart geasfalteerd schoolplein rond te lopen, nou nee.
Al de spelletjes kosten 1 tot 3 tickets (1 ticket kost $ 0,25), wat weer ten goede komt aan de Music& Technology foundation, waarvan ze weer de muziek- en computerleerkrachten betalen.
Er was ook een Cakewalk wat inhield dat je met 26 personen op een grote ronde cirkel met letters rondjes loopt en zodra de muziek stopt sta je allemaal op een letter en als die dan getrokken wordt uit de bak dan heb je een cake gewonnen. Een variatie op de oud-Hollandse stoelendans dus.
Voor al deze cakes moesten de ouders van de Kindergarten kinderen (Bas dus) op vrijdagochtend 2 cakes inleveren. Dus ik heb weer een keer staan bakken voor school. Gelukkig had ik twee helpers die ook meehelpen met de deeghaken af te likken.
Er was iemand die ballonfiguren maakte, er was een kleine kinderboerderij met beestjes die geaaid konden worden. Als je daar uit kwam moest er natuurlijk weer gedesinfecteerd worden met lotion, want oh jee, je zou wel eens een bacterie te pakken kunnen hebben.
En bij elk spel was er weer een muntje te winnen. Al die muntjes samen konden ingewisseld worden voor weer een grotere prijs, alleen waren onze kinderen zo onder de indruk van de hele kermis dat ze de volgende dag de muntjes in hun broekzakken terug vonden.
Gelukkig maar, is de prachtige opblaashamer weer voor een jaar uitgesteld.

2 Comments:

At donderdag, juni 08, 2006 12:48:00 a.m., Anonymous Andrea said...

Goed verhaal, vooral over die lotion na het aanraken van de dieren. Zo Amerikaans! Mijn kinderen moeten op school ook altijd hun handen desinfecteren, als ze een keer geniest hebben!

 
At zaterdag, juni 10, 2006 9:41:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Inderdaad, heel wat buurvrouwen (met kleine kindjes)lopen met die lotion in hun handtas... Ongelooflijk hoe bang men is van bacterien!

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home