woensdag, juni 14, 2006

Flag Day

Vandaag was het 14 juni de officiële Flag Day, dus dat werd ook op school gevierd.
Alle kinderen verzamelden op het gras voor de school. De schoolband was er natuurlijk ook om alle liedjes muziekaal te ondersteunen. De plaatselijke brandweer kwam ook nog kijken en zij werden weer met een luid applaus binnengehaald.
Als eerste werden de vlaggen binnengedragen terwijl het lied "God Bless America" werd gezongen.

Toen werd "The pledge of allegiance" opgezegd. Dit doen ze sowiezo iedere ochtend in hun klas dus die kennen we onderhand wel uit ons hoofd.

Daarna het officiële volkslied de "Star Spangled Banner" en natuurlijk had iedereen daarbij zijn rechterhand op de linkerborst en keken ze naar de vlag.

Hierna werd de betekenis van de vlag uitgelegd.
De 50 sterren staan voor alle 50 staten van Amerika;
De 13 strepen staan voor de 13 originele staten.
De kleuren hebben ook nog betekenis maar die ben ik weer vergeten. Het was zoiets als moed, eerlijkheid en vrijheid.

Toen kwamen de bekende liedjes "You're a Grand,Old Flag" en "Yankee Doodle Dandy" en "This Land is Your Land". Deze werden af en toe onderbroken door een kleine ceremonie omdat de directrice weggaat. En omdat er naast de school zojuist een heel nieuw Community Center inclusief bibliotheek is geopend, werd daarvan ook de directrice, als buur, met een eigen geschreven lied welkom geheten.

Het geheel werd afgesloten met het lied "We are the Kids of America" en een eigen "Simonds School Song". Hierna werden de vlaggen weer officieel weggedragen en mochten de kinderen weer terug naar hun klas.

Uncle Sam was er ook bij. Hij staat symbool voor de Amerikaanse overheid, alleen hing hij er een beetje verlaten bij in die boom.

1 Comments:

At maandag, juni 19, 2006 9:00:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Ralph's school is al uit sinds 31 mei, dat zal wel de reden zijn waarom ik niets afweet van de Flag Day... Als hij nog op school had gezeten, was er zeker en vast ook een ceremonie geweest...

Ja, the pledge of allegiance, kennen onze kinderen ook uit het hoofd, want ook hier wordt ze op school elke dag afgedreund. Zelf struikel ik nog wel over de woorden, maar ik begin ze nu ook te kennen...

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home