vrijdag, juni 16, 2006

Laatste schooldag

Donderdag was de laatste schooldag voor Bas en Maaike.
's-Ochtends hadden we de Graduation van Bas. Hier "studeren" Kindergartners af en gaan volgend schooljaar naar 1st Grade (=groep 3). En het zou Amerika niet zijn als ze daar geen ceremonie aan vast knopen.
Ze moesten allemaal hun witte shirt en blauwe broek of rok aan .
Deze keer kwamen ze niet, zoals gewoonlijk, vanachter uit de zaal binnengelopen, maar stonden ze allemaal achter het gordijn. Toen dat open ging stonden daar al onze kinderen met een blauwe Graduation hat op. Het was een heel schattig gezicht. Van iedere klas stond 1 kind vooraan met de vlag en de rest van de kinderen zat weer keurig op de bankjes.
Bas mocht deze keer de vlag vasthouden.
Natuurlijk hebben de kinderen weer een paar liedjes geleerd zodat ze die voor de ouders en opa's en oma's ten gehore konden brengen.
Na deze liedjes werden de kinderen allemaal een voor een naar voren geroepen en kregen ze uit handen van de directrice hun officiële Kindergarten diploma. Toen alle diploma's uitgereikt waren, moesten ze allemaal opstaan, naar ons kijken en werden ze aan ons voorgesteld met de woorden: "Dames en heren mogen wij u voorstellen aan de klas van 2018". Slik....
Hierna kregen we nog een kleine toespraak van de Principal over hoe trots ze op hen is, en dat ze hoopt dat ze allemaal, als ze straks van college afstuderen, net zo'n Lei zullen krijgen als zij nu om had.
Ze bedankte ons voor het vertrouwen dat we haar gegeven hadden om onze kinderen op haar school onder te brengen. Ze hoopte dat we straks allemaal zouden zeggen, dat zij, samen met alle leerkrachten, een verschil heeft gemaakt in het leven van onze kinderen. Zij gaat hierna met pensioen, dus weer slik....
Hierna gingen we weer naar buiten om met z'n allen nog wat te drinken en de meeste kinderen wilden ook nog een keertje met hun lerares op de foto. Bas natuurlijk ook.

Maaike's laatste schooldag was heel anders, zij heeft dit allemaal niet gezien. Haar laatste dag was een sportdag in vrijetijdskleding . Zij gaat volgend jaar, zonder ceremonie, door naar 3rd Grade (=groep 5). Omdat haar juf ook al met pensioen gaat, wilde iedereen ook nog een keertje met haar op de foto. Ook dit was een heel leuke juf. Dus ook hier werden weer enkele traantjes weggepinkt en werd er veel geslikt...
Om 12.30 uur waren ze allebei thuis.

We hadden nog een zwemfeestje bij de zwemclub op de hoek. Hier hebben ze nl. gemeenschappelijke zwembaden (cabana's) waar je lid van kunt worden. Verschillende families van klasgenootjes zijn hier lid en met de klas van Maaike hebben we daar, inclusief broertjes en zusjes, nog een paar uur doorgebracht als afsluiting van het schooljaar.
Hoeveel beter zou je met een zomervakantie kunnen beginnen?

1 Comments:

At maandag, juni 19, 2006 8:55:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Een mooi einde van het schooljaar en een mooi begin van de zomervakantie...

Toch lief, he, die graduations! Ralph had een pre-K graduation met alles erop en eraan vorig jaar (toen hij van daycare naar Kindergarten overstapte). Dit jaar werd er minder tralala rond gehangen. 'k Zie dat Bas even oud is als Ralph, want die start eind augustus ook in 1st Grade.

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home