donderdag, juli 20, 2006

Weer thuis

Omdat ik problemen heb om foto's toe te voegen, zullen we het deze keer zonder moeten doen. Ik denk dat ik aan mijn foto-limiet zit en moet even nadenken wat ik ermee ga doen.
Maar ik weet dat sommige zitten te wachten op een verhaaltje dus bij deze een korte impressie van wat we in de afgelopen 3 weken gedaan hebben.


We vlogen op 22 juni naar Nederland en werden daar door Opa en Ger met de trein opgehaald. Vanaf Schiphol zijn we met z'n allen per trein doorgereisd naar Zwolle om door Opa en Oma ontvangen te worden in hun vernieuwde huis. Hier konden we even bijkomen van de vlucht. Het ongemak van een jetlag viel eigenlijk reuze mee, het duurde 1 dag en daarna waren we alweer gewend.

's-Zondags zijn we met de huurauto naar Eindhoven gereden om met ons hele gezin neer te strijken bij Yvette in Veldhoven. Dit werd onze uitvalbasis voor het zuiden.

We zijn in ons eigen huis, dat nu verhuurd is aan Amerikanen, geweest. Heel gek om je eigen huis te zien, met meubels die niet jouw zijn smaak zijn.
Op maandag zijn de kinderen naar hun oude school gegaan en hebben daar een hele dag meegedraaid. Ze vonden het erg grappig en heel leuk om de klasgenootjes weer te zien.
Het tweede weekend weer naar Zwolle en daar hebben we met Edwin's familie het weekend in Zwolle doorgebracht.
Hierna zijn we naar Langweer gegaan, waar Edwin's ouders een vakantiehuisje hebben. Dat is heel prettig want dan heb je weer een eigen thuis. Hier hebben we gezeild, gezwommen, met de surfplank en op het speeltoestel gespeeld, totdat Maaike naar binnen kwam omdat er een stuk van haar voortand af was gestoten door de ringen. Dus naar Sneek om een tandarts te raadplegen. Die heeft er een stukje aangeplakt en nu zie je er niets van, maar leuk was anders.

Edwin en ik zijn een keertje terug geweest om een rondje Eindhoven, Nijmegen en Utrecht te maken om nog wat mensen te ontmoeten, terwijl Opa en Oma op de kinderen pasten.
Terug in Friesland hebben we in St. Nicolaasga gekeken naar een wedstrijd Ringsteken met paarden. Hierna kwamen de van G-tjes naar Langweer en hebben we nog meer gezeild, gezwommen, geborreld en vooral gekletst. Tijdens de ene mindere dag zijn we naar de bioscoop in Joure geweest waar we Over the Hedge, in het Nederlands, hebben gezien.
Opa en Ger zijn een paar dagen in Langweer geweest en met hen hebben we de Rembrandt route gevaren.
Zaterdag hebben we de bij 25 graden Celsius de NK Klunen in Langweer meegemaakt.
Nog een rondje gevaren en een rondje gefietst om een laatste blik te werpen op het Friese landschap, en toen werd het weer tijd om in te pakken en terug te vliegen naar San Jose.

Kortom:
We hebben de buren, vriendjes en vriendinnetjes groot en klein, ouders, neefjes en nicht, broers en schoonzussen gezien.
Gelunched, geborreld, gegeten, gelachen, en lekker bijgekletst.
Heerlijk mueslibrood, suikerbrood en volkorenbrood (zonder honing), extra belegen kaas en filet American gegeten.
We hebben bezoekjes gebracht aan de tandarts, kapper, opticien.
Gewinkeld bij de AH, C1000, Hema, H&M, Esprit en Bijenkorf.
Mensen ontmoet bij hen thuis, in de stad en in de speeltuin.
Verjaardagen van Yvette, Opa en Tom meegemaakt.

Wat gaf nou een "Hè, was dat al?" gevoel;
de limonadeflessen van Fanta, de doorzichtige limonadeblikjes, sommige huisjes in Langweer, de C1000, de hoeveelheid tanden die ook bij de neefjes wisselt, RTL7 en Talpa.
Niet zoveel verschil, dus we zijn nog niet ver-Amerikaanst.

Wat gaf nou een "Oh ja, dat is zo" gevoel;
De korte openingstijden van de winkels, parkeergeld betalen, de kleinere koelkasten en wasmachines, de val van het kabinet, de koppeling die je moet intrappen als je wilt schakelen, dat je de versnelling bij het wegrijden niet in z'n 3 kunt laten staan, maar echt in z'n 1 moet zetten, de mensen die je zowat omver rijden in de winkels, dat de auto's vlak langs je fiets scheuren, het roken in restaurants -beginnend op Schiphol-, dat rechts voorrang heeft en dat iedereen een mening heeft over alles en niets, de files.
Maar vooral de gezelligheid en de vertrouwdheid waarmee je toch na de eerste paar zinnen weer verder gaat.

Het waren drukke maar gezellige weken.

Tot de volgende keer, bij jullie of bij ons!

3 Comments:

At vrijdag, juli 21, 2006 4:25:00 a.m., Anonymous Marion said...

Leuk dat jullie een fijne tijd hebben gehad.
Was het ook weer lekker om thuis te komen?

 
At vrijdag, juli 21, 2006 8:18:00 p.m., Anonymous Andrea said...

Een feest van herkenning, dit verhaal! Jullie hebben blijkbaar EXACT dezelfde vakantie gehad als wij. Vervang Langweer alleen door Kaag-eiland. Over onze school: de kinderen gaan vanaf dit jaar naar een 'year round' school: dwz 4,5 week vakantie in de zomer, maar wel steeds 3 weken herfst- kerst- en voorjaarsvakantie! Kijk er nou al naar uit, de herfstvakantie wordt onze gezinsvakantie (Martijn was niet mee naar Nederland om dagen te sparen): we denken aan Mexico en Belize...

 
At donderdag, augustus 03, 2006 2:20:00 p.m., Blogger Familie Bauermann said...

Hoi Saskia,

Ik wist niet dat je in Nederland was (toen wij in Spanje zaten) Waarschijnlijk komen wij samen over eind september voor een house hunting trip dan wil ik wel een keer afsreken. Is dat goed?

Groetjes Mirjam Bauermann

 

Een reactie posten

<< Home