zaterdag, januari 13, 2007

Harlem Globetrotters

We zijn vanmiddag naar het HP Pavilion geweest waar we gekeken hebben naar de Harlem GlobeTrotters.

The Harlem Globetrotters
is een Amerikaans basketbalteam dat bekend is geworden met het geven van demonstratiewedstrijden. Vanaf de oprichting in 1927 spelen ze vooral met humor en atletisch vermogen. Toen de Globetrotters begonnen was rassenscheiding nog heel normaal in de wereld. Het team bestaat geheel uit Afro-Amerikanen. Vandaar ook de naam Harlem Globetrotters, naar de New Yorkse wijk Harlem, die voornamelijk uit Afro-Amerikanen bestond, en het feit dat de ploeg de hele wereld afreisde.

Het begon natuurlijk, zoals alle sportwedstrijden hier, met het live op de middenstip zingen van The Star-Spangled Banner; het Nationale volkslied.
Daarna werden de spelers een voor een aan ons voorgesteld, en toen kon de "wedstrijd" beginnen.
En zoals het hier tijdens sportwedstrijden hoort, iedereen loopt de
hele tijd voor en achter je langs, om eten te halen. Hot dogs, taco chips, popcorn, suikerspinnen. Je moet dus ook de hele tijd opstaan voor iemand die er weer eens langs wil.
Tijdens de verschillende pauzes waren er optredens van Globie (de mascotte) en andere figuren die mij niet zoveel zeiden, maar wel onderhoudend waren. Ook werd iedereen gevraagd het liedje YMCA, met bijbehorende bewegingen mee te zingen. In ieder geval hoef je niet de hele tijd stil te zitten. Er wordt je genoeg beweging aangeboden. Het is tenslotte een "sport"wedstrijd.

3 Comments:

At zondag, januari 14, 2007 3:43:00 p.m., Anonymous Sally said...

Klinkt leuk.Vonden de kinderenhet ook gezellig? Voordeel lijkt me ook dat je geen partij hoeft te kiezen, als ik het goed begrijp waren ze toch allemaal van Harlem Globetrotters haha.

 
At maandag, januari 15, 2007 3:16:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Wij zijn hier nog nooit naar een basketball game wezen kijken, maar naar wat ik lees is het evenzeer een familie-uitje als een baseball game. Voortdurend komen en gaan van mensen (om eten en drinken te halen) en veel entertainment... Best wel leuk dat jullie op YMCA moesten 'dansen' ;-)

De demonstratiewedstrijden zijn wel altijd het plezantst om naar te kijken omdat men steeds een show wil brengen!

Groetjes,

 
At dinsdag, januari 16, 2007 11:49:00 a.m., Anonymous Andrea said...

Zoon Jelle is helemaal 'into basketball' tegenwoordig. Mijn sport zal het nooit worden, maar het kijken wordt wel gezellig gemaakt zo. Heb net even bijgelezen over jullie kerstvakantie. Zag er heerlijk uit! Alsnog de beste wensen, beetje laat maar ben pas net terug uit Nederland. Is het bij jullie trouwens ook zo fris? Brrr...

 

Een reactie posten

<< Home