maandag, december 25, 2006

Skiën in Steamboat

We zijn een weekje op vakantie geweest.
De kinderen hebben hier, net als in Nederland, 2 weken kerstvakantie, maar hier begint de vakantie 1 week voor de kerst, en gaan ze al op 2 januari weer naar school.
We vlogen maandag de 18e via Salt Lake City in Utah (met 2 uur vertraging), naar Hayden in Colorado. Hierna nog een taxiritje van een half uurtje zodat we uiteindelijk aankwamen in ons appartement in Steamboat Springs.
Steamboat ligt in de Yampa Valley en heeft zijn naam te danken aan de eerste bewoners die het geluid van de omliggende springs vonden klinken als het geluid van een stoomboot.
Ons appartement, Dulany, lag aan de skipiste, wat heerlijk is, want hierdoor konden we van en naar ons appartement skiën.
Tegenover ons appartement is een restaurant en klein supermarktje met een slijterij, dus we konden meteen alles inslaan.
's-Avonds hadden we een afspraak met Black Tie ski rentals. Ze zouden onze ski's, schoenen, stokken en helmen voor de kinderen komen passen. Dit gebeurde in ons eigen appartement. Dat is nog eens luxe. Doordat we een paar uur vertraging opgelopen hadden hebben we de tijden 3 keer aangepast, wat totaal geen probleem was. Uiteindelijk kwamen ze om 20.00 uur `s-avonds met alle spullen langs. Doordat we van huis uit alle maten, gewichten en lengtes door hadden gegeven, waren ze zo klaar.
Dus het eerste wat we dinsdag deden was de omgeving verkennen, het sneeuwde maar toch niet zo erg als in Denver. Daar bleek alles plat te liggen vanwege de sneeuwstorm, zelfs het vliegveld. Dat waren we mooi misgelopen, want vorige keer zijn we wel via Denver gevlogen. Maar goed, bij ons bleef het rustig doorsneeuwen, wat leidde tot prima nieuwe poedersneeuw.

De ski-klassen voor de kinderen waren om de hoek van ons appartement. Ideaal. Wat ook lekker was, is dat er een hot tub was. Lekker om je spiertjes na het skien in te laten ontspannen.

Ook dit jaar gingen ze weer als een speer door de klasjes heen. En, - nog veel belangrijker - ze vinden het heel erg leuk.
Maaike mag nu van haar leraar al op alle geprepareerde pistes en Bas zet nu ook al zijn eerste stappen in het parallel te skiën. Hij komt nog wat kracht tekort, wat Maaike al wel heeft. Ik kan me herinneren dat ik het veel langzamer leerde, maar ja ik was ook ouder toen ik begon, zullen we maar zeggen.

Woensdag hadden we mooie blauwe luchten, met prachtige sneeuw en fantastische uitzichten op de vallei en de bomen. Steamboat staat ook bekend om de hoeveelheid bomen. Ik vond het zelfs heel apart dat er ook nog best veel loofbomen te zien waren. Sommige struiken zagen er door de sneeuw net als katoenplanten uit .
De kinderen wilde, nadat de skiklas afgelopen was (15.00 uur), nog met ons naar boven. Dat deden we natuurlijk graag en toen we een bepaalde afdaling namen, kwamen we ook nog 2 Moose, of Elk tegen, die rustig stonden te "grazen?" (In Europa noemt men ze Elk en in Amerika Moose). We herinneren ze misschien nog wel door de Moose-test die Mercedes Benz een aantal jaren geleden deed met de nieuwe A-klasse. Die viel om bij een aanrijding met zo'n beest.
In ieder geval deerde het hen helemaal niet dat we op 3 meter afstand stonden en ze gingen pas weg toen er een sneeuwscooter aan kwam. Grappig hoor, in Oostenrijk heb ik ook wel eens een berggeit gezien, maar deze beesten zijn toch iets groter.

Tijdens de ski lessen waren de kinderen meegenomen over een bepaalde afdaling. Daar was een pad uitgezet die, door middel van bordjes, vertelde over de verschillende beesten die hier leven. Op die bordjes stonden dan wetenswaardigheden over dat beest.
Bas vond het blijkbaar zo belangrijk dat wij dat ook allemaal meekregen, dat wij bij ieder bord moest stoppen. Dus nu weten we weer wat meer van de porcupine, sneeuwhaas, vos, Grey Jay, enz. Toch een leuk idee om de kinderen wat meer bewust te maken van de mooie omgeving waarin ze skiën. Alleen vervelend dat sommige bordjes op een plek stonden waardoor je toch weer even moest prikken, (en laat ik daar nou net een vreselijke hekel aan hebben).

Vrijdagavond hadden we ons ingeschreven voor een uurtje "tubing". Een soort sleetje rijden maar dan op een band. Het was erg leuk om te doen. Bas vond zelfs dat uurtje te kort, maar ik vond het toch wel genoeg.

Na nog een paar mooie dagen, zonder skiklas, konden we de kinderen helemaal meenemen naar de hoogste top en konden ze ook van het vergezicht genieten. Je kunt hier heel ver kijken.

We zijn op 1e kerstdag weer terug gevlogen.
Alleen kwam ons vliegtuig te laat in Hayden aan, zodat we onze vlucht van Salt Lake City naar San Jose miste. We hebben toen onze vlucht veranderd met bestemming Oakland. Van daaruit hebben we een taxi genomen naar San Jose, zodat we toch 4 uur eerder thuis waren dan met de volgende vlucht naar San Jose, alleen onze koffers hebben deze omschakeling niet gehaald. Maar die zullen morgen bij ons thuis afgezet worden. Ik ben benieuwd.
We hebben er weer een mooi weekje vakantie op zitten, met rode wangetjes van de koude buitenlucht. Of is het toch van de spanning wat de kerstman dit jaar zal brengen?

Wij wensen jullie in ieder geval nog een heel fijne kerst en een gelukkig 2007!

Edwin, Saskia, Maaike en Bas

Labels: , , ,

6 Comments:

At dinsdag, december 26, 2006 11:02:00 a.m., Anonymous Sally said...

Wat een heerlijk verslag en prachtige foto's (schrijft ze toch wel een tikje jaloers). Dit jaar geen wintersport voor ons. Tja, we kunnen ook niet alles hebben. Wat gaat dat inderdaad hard he, met kinderen? Die van mij skien hun moeder ook al zo voorbij (moet ik wel eerlijk toegeven dat dat ook niet zo moeilijk is met mijn 'tempo'). Fijn dat jullie weer heelhuids terug gekomen zijn.

Jullie ook hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2007.

 
At woensdag, december 27, 2006 10:56:00 a.m., Blogger Annemiek said...

Hi, ik kwam even op je blog terecht. Wat een sneeuw, heerlijk, wat hebben jullie je uit kunnen leven!
Groetjes uit Ithaca, NY

 
At woensdag, december 27, 2006 1:39:00 p.m., Anonymous nrrdgrrl said...

't is me even ontgaan hoe ik bij je terecht kwam. in ieder geval vind ik het leuk om te lezen hoe het anderen vergaat die ook de grote sprong hebben gemaakt. midzomergroeten uit johannesburg!

 
At vrijdag, december 29, 2006 1:07:00 a.m., Anonymous Pascal said...

Hey Saskia, wat een mooie foto's zeg! Hier is het allemaal nog erg mild, de eerste echte goede vorst moet nog komen.

Over twee weekjes gaan we een weekje naar Winterberg, hoop toch dat er wat sneeuw ligt!!!

Maak er een mooi Oud op Nieuw van. Wij zullen het een uurtje of acht eerder voordoen :-)

Groetjes, Pascal

 
At vrijdag, december 29, 2006 4:12:00 a.m., Anonymous henriette said...

Hi
Wat een straf he, ver weg in zo'n mooi land. Jullie hebben tenminste sneeuw met de kerst, heel wat anders dan kerst in de zon in Oz.
We missen toch wel een beetje de sneeuw, maar ja, dat heb je ook niet vaak NL of wel?
Geniet ervan!

 
At maandag, januari 01, 2007 8:34:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat een mooie vakantie hebben jullie gehad, ik ben helemaal jaloers!
Happy New Year!

 

Een reactie posten

<< Home