vrijdag, november 03, 2006

Mystery at Mother Gooses place

Na 2 maanden ernaar toe geleefd te hebben was het dan eindelijk zover. Het toneelstuk "Mystery at Mother Goose's Place", waar de kinderen zoveel voor geoefend hadden werd eindelijk opgevoerd.
Vorig jaar gingen de kinderen nog naar Nederlandse toneelles. Maar dit jaar wilde Annette geen kinderklas doen omdat ze weer richting Nederland zullen gaan.
Maar ze had wel de interesse gewekt van Maaike en Bas om toneel te spelen.
Toen we hoorden dat er bij de Young People's Theatre Co in San Jose (YPT) toneel werd gegeven, wilde de kinderen dat ook doen.
Na eerst een auditie te hebben gedaan, mochten ze beide meedoen in dit toneelstuk.
Ze werden uitgekozen om de Merry Old Souls van Old King Cole te spelen.
Het hele stuk werd gespeeld door 40 kinderen van 5 t/m 11 jaar.
Het is een verhaal met de figuren uit het Amerikaanse rijmpjes boek Mother Goose.
Al deze rijmpjes zijn samengebracht in een toneelstuk. In dit stuk gaat een detective de "mogelijke" moord van het klunzige ei Humpty Dumpty onderzoeken.
Hierbij komt de detective in het land van Mother Goose en loopt daar alle figuurtjes zoals; Humpty Dumpty, Jack & Jill, Jack & the Cow, TomTom, Old Woman in the Shoe, 3 Bears, Jack be Nimble, 3 Blind Mice, etc., tegen het lijf. Zij gebruiken dan al hun rijmpjes als alibi.
Voor wie nog wat opfrissingen nodig heeft, zijn hier verschillende rijmpjes te vinden, van enkele figuren die in dit land rondliepen.

De kinderen hadden allemaal kostuums aan die de ouders zelf moesten (laten) naaien, inclusief de schoenen. Op de dagen van de uitvoeringen werden ze ook geschminkt.
De woensdagavond was voorbestemd voor ouders, de kinderen stelden zichzelf een voor een voor en de ouders konden dan foto's maken. Er werden enkele liedjes gezongen en wij mochten vragen aan ze stellen. Het leek wel een persconferentie, maar dan op kinderniveau.
Op donderdag hadden ze 1, op vrijdag 2, en zaterdag 3 voorstellingen.
De eerste echte uitvoering met echt betalend publiek was dus donderdagavond, op mijn verjaardag. Een mooier cadeau dan 2 stralende gezichtjes kan je niet van ze krijgen.
Prachtig om daar allebei je kinderen te zien staan en dan na afloop vragen ze hoopvol of ik het leuk vond. Túúrlijk.

2 Comments:

At donderdag, november 09, 2006 1:27:00 a.m., Anonymous Marion said...

Vooraleerst proficiat nog. Hoe heb je je verjaardag nog gevierd?

Ja tuurlijk ben je dan vreselijk trots, ze zien er ook wel leuk uit. Mooie ervaring voor hen.

 
At zaterdag, november 11, 2006 7:34:00 a.m., Anonymous Sally said...

Alsnog gefeliciteerd, en natuurlijk ben je trots op je kinders. Wat een mooi verjaarskado.

 

Een reactie posten

<< Home