woensdag, oktober 11, 2006

Druk, met wat dan?!?!?

Tja, soms zijn er van die weken dat je zo druk bent, en toch heb je niets nieuws te melden.
Waarschijnlijk ook omdat dat je er niet aan toe komt om wat te melden. De afgelopen weken waren ook zo.
En aangezien wij hier al meer dan een jaar zitten, verval je ook in herhaling. Dat wil ik niet, dus lijkt het alsof ik niets meer mee maak, maar niets is minder waar.

Even in een notendop;
Afgelopen 2 weken zijn Yvette en Daphne hier geweest. De eerste week zijn ze zelf op pad gegaan. De laatste week hebben ze dingen vanuit ons huis gedaan en dan waren ze toch 's-avonds bij ons en dan konden we een spelletje spelen en/of kletsen. Soms werd het wel een beetje erg laat, maar het was ook heel gezellig.
Maar ook het gewone leventje van ons ging door, sporten, helpen in de klas, vergaderingen, boodschappen, wassen, koken, oh ja, en Edwin ging ook nog werken.
Zo organiseerde de school op 29 september weer een movie night, dit keer werd Madagascar vertoond. Iedereen verzamelde weer op het schoolplein, gewapend met stoelen en dekens, en wachtte tot het donker genoeg werd.
En op 8 oktober was er de jaarlijkse Walk-a-thon (sponsorloop), een van de grotere evenementen die de Music en Technology Foundation van de school aan extra geld moet helpen. Hiervan betalen ze o.a. de salarissen van de muziek- en computerjuffen. Ze kopen er de keyboards en computers van. Vorig jaar hebben ze met de Walk-a-Thon alleen al $45.000,= opgehaald. En ze hebben er natuurlijk ook vrijwilligers voor nodig.

Ook staat "2nd harvest" voor de deur. Omdat ik hier de chairperson voor ben, moet er ook nog het e.e.a. voor geregeld worden.

Verder hebben de kinderen op 3 verschillende dagen auditie gedaan om in een toneelstuk te spelen. Het stuk heet "Mystery at Mother Goose" en de auditie werd gehouden in het Kirk Community Center. Ze hebben 40 kinderen voor dit toneelstuk nodig en 60 voor een ander toneelstuk. Er hebben 250 kinderen auditie gedaan, dus onze kinderen mogen van geluk spreken dat ze zijn uitgekozen. Het is een verhaal met de figuren uit het rijmpjes boek Mother Goose. Het gaat over een detective die de "mogelijke" moord van Humpty Dumpty onderzoekt. Ze spelen de Merry Old Souls, dat zijn blijkbaar helpers van de koning. Hiervoor moet ik nog 2 pakken naaien, en ik mag ze natuurlijk heen en weer brengen naar het theater voor oefeningen. De uitvoeringen zijn op 2, 3 en 4 november. Dat komt heel goed uit, want mijn vader komt 1 november hier naartoe, dus in ieder geval is opa er ook! De kaartjes worden deze week besteld.

Op woensdag hebben de kinderen, na hun reguliere school, 2,5 uur Nederlandse les, wat ze echt geweldig vinden. En op zaterdag wordt er getennist en gedanst.
Taxibedrijf Vries maakt aardig wat mijlen.

Dus ik ben druk geweest, maar met wat dan?!?!?!

2 Comments:

At woensdag, oktober 11, 2006 8:20:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Heb dikwijls hetzelfde gevoel. Druk, maar met wat? Heen en weer rijden, bezoek ontvangen (dat steeds voor 3 weken blijft), boodschappen, strijken, koken, opruimen, bankzaken, vrijwilligerswerk, schoolevenementen, oudervergadering, naar de dokter, de bank, de post enz... enz... Hoezo druk? Ik werk toch niet?

Groetjes,

 
At vrijdag, oktober 13, 2006 6:01:00 p.m., Anonymous Sally said...

Ha, je verhaal is o zo herkenbaar. Ook ik ben druk met "niets"... het leven van iedere (expat)mam. Taxibedrijf Kemper maakt ook heel wat kilometers en overuren.

 

Een reactie posten

<< Home