zondag, juli 30, 2006

Weer weg

Wij gaan op vakantie!
Edwin heeft nog 2 weken vrij genomen en we gaan bepakt en bezakt, met tent en oeps nog steeds geen grondzeil, slaapzakken en ander klein grut. Nog maar vlug even naar de REI (spreek uit Ar ie ai) gereden om wat benodigdheden te halen. Vorige keer toen we gingen kamperen hadden we onze dekbedden en een paar doorgewinterde kampeerders bij ons. Dus als we toen wat vergeten hadden, dan brachten zij wel uitkomst.
REI is een hele leuke outdoor winkel, en op donderdag en zaterdag mag je jezelf inschrijven als je lid bent, om te gaan klimmen. Nou dat wilde onze kinderen natuurlijk nog wel eens doen. De vorige keer bij Lake Tahoe vonden ze geweldig.
Na een wachttijd, en nadat we natuurlijk een verklaring hadden ondertekend, moesten ze schoentjes en een harnas uitzoeken, ze werden gezekerd en kregen uitleg wat ze allemaal moeten zeggen en in welke volgorde, en welke knopen ze gebruiken. (Ja opa, ze gebruiken hier ook een achtknoop, maar dan een dubbele).
Ze hebben verschillende moeilijkheidsgraden van muren en nadat je de eerste muur hebt gehaald, kan je door naar de volgende muur. Maaike en Bas hebben allebei de eerste muur gehaald. De tweede muur heeft ook allerlei gaten en spleten die je moet gebruiken, en is dus iets moeilijker. De tweede muur hebben ze allebei halverwege gehaald, hoewel Bas iets verder kwam dan Maaike. Maar toch, ik vind het heel knap en zij vinden het heel erg leuk om te doen.
Ondertussen hadden wij ons karretje volgeladen en zijn we dus klaar om weer weg te kunnen.

Wij zullen vanaf maandag naar Redding rijden om daarna vulkanen te bekijken in Lassen Volcanic Park. Daar willen we kamperen en een paar dagen blijven. Het zal wel een stuk koeler zijn, want het park ligt op 2000 meter hoogte. Van daaruit gaan we naar McArthur Burney Falls, en dan naar Mount Shasta. Vervolgens via een stukje Oregon naar het noordwestelijk puntje van Californië om daar het Redwood National Park aan de kust te bekijken. Via de kust zullen we dan weer rustig naar San Jose rijden. Over 2 weken zijn we weer thuis en horen jullie of het de moeite waard was.