zaterdag, augustus 26, 2006

Een nieuw schooljaar

Afgelopen week is het regelmatige leventje weer begonnen.
De kinderen gingen woensdag, na ruim 9 weken vakantie, weer naar school.
Bas in 1st, en Maaike in 3rd grade. Op zijn Nederlands is dat groep 3 en 5. Hoewel ze vorig jaar altijd met veel plezier naar school zijn gegaan, waren ze toch wel een beetje zenuwachtig of het dit jaar ook weer zo leuk zou worden.
Hier ga je niet met de hele klas door naar de volgende groep. Ze husselen alle kinderen weer door elkaar en formeren zo nieuwe klassen. Het voordeel is dat je gedurende je schooltijd erg veel kinderen leert kennen, maar het nadeel is dat je misschien niet bij je vriend(innet)jes terug komt in de klas. Maar toch, ze hebben nog steeds gezamenlijke pauzes.
Bas is vooral blij omdat hij nu hele dagen naar school gaat, net als Maaike, en dus bij de grotere kinderen hoort.
Voor mij is het wel even wennen omdat ik nu alleen moet lunchen, en dat is best stil.
Maaike's klas heeft nu 30 kinderen i.p.v. 20 vorig jaar.
Maar ja, ook nu vonden ze het na 3 dagen alweer heeeeel leuk in de klas, dus dat zit wel goed.
Vanaf volgende week komt ook het huiswerk weer mee naar huis en dat is natuurlijk wel wat minder.

Pascal en Vera zijn afgelopen dinsdag aangekomen en donderdagochtend weer vertrokken om een rondje vanaf Yosemite, via verschillende parken naar Los Angeles en dan weer via de kust omhoog naar San Francisco en San Jose te maken.
We verwachten ze over 3 weken weer terug.

3 Comments:

At maandag, augustus 28, 2006 12:30:00 a.m., Anonymous Andrea said...

Ja, ook bij ons is de school weer begonnen, maar hier eind juli al. De kinderen zitten sinds dit jaar op een year round school, heerlijk. (lekker veel vakantie door het jaar heen). En dus gaan we in oktober naar Hawaii!!!

Fijn dat ze het naar hun zin hebben. Daan -onze jongste- doet voor de 2e keer first grade. Hij wordt ook pas eind okt. 7, was er emotioneel gezien nog niet aan toe, zeker niet aan het vele huiswerk van zijn vorige school. Nu is hij weliswaar de grootste, maar ook de gelukkigste jongen van zijn klas!

 
At woensdag, augustus 30, 2006 3:11:00 p.m., Anonymous Hilde said...

Ook hier is de school sinds enkele dagen begonnen... Hier zijn 100 first graders, dus hebben ze die ingedeeld in 5 klasjes van 20. Een mooi aantal. Ook hier worden de klassen elk jaar door elkaar gegooid. Vind ik niet slecht, zo leren ze veel kinderen kennen.

Groetjes,

 
At vrijdag, september 01, 2006 4:27:00 a.m., Anonymous Sally said...

Ook hier is de int.school alweer begonnen. Toevallig hebben ze bij beide kinderen maar 1 groep dit jaar. Michou zit nu met 14 kids in de klas (8th grade) en Mats met 21 (5th grade). Dat is weer een nadeel van een int. school. Soms gaan er meer kinderen dan er nieuwe bijkomen. Gelukkig bleven de 'beste' vriendjes dit jaar ook nog.

 

Een reactie posten

<< Home