vrijdag, september 08, 2006

Labor Day and Spirit Day

Goh, zijn wij even druk geweest afgelopen weken.
Vorig weekend was het Labor Day weekend, dat betekende maandag een extra vrije dag.
Wij maakten hier natuurlijk weer gebruik van en zijn het weekend weg geweest om te kamperen.
We vertrokken naar het Hendy Woods State Park. Dit ligt boven San Francisco, in Mendocino County, door het wijngebied, richting de kust. Het is 3,5 uur rijden vanaf ons huis. Grappig om te merken dat je binnen zo korte tijd uit de drukte van de stad komt en dan met je tentje in de rust van de reusachtige Coastal Redwoods staat. Deze keer waren we met 5 gezinnen oftewel 9 kinderen en 9 volwassenen.
De camping ligt aan de Navarro River waar we ook een middag hebben doorgebracht.
De kinderen vingen er kikkertjes en maakten met z'n allen een groot fort om de kikkervisjes in te bewaren; de mannen struinden de rivier af en gingen aan de overkant in het zand zitten (met een blikje bier); de vrouwen zaten op de kiezels bij het eten (en de drank) en kletsten. Goh, wat hadden we het zwaar.

Op de camping waren ook afgebroken sequioa's en daar kan je in klimmen, met de stepjes kan er rond gereden worden, je kunt met ballen gooien, voetballen, en er is altijd wel iemand om mee te spelen, kortom een lang weekend wat weer vlug voorbij ging.


Afgelopen dinsdag werd ik gevraagd om het aanspreekpunt te zijn voor de 3rd graders, want ik ken al zoveel moeders.......
Oke, ik ben inderdaad niet het meest introverte persoontje dat er rondloopt dus; Ja hoor dat wil ik wel zijn.
Er was een Simonds Spirit Day te organiseren voor vrijdag.
In dit geval zorgde de 3rd grade voor ruim 40 watermeloenen. Ik trommel dan ongeveer 15 vrijwilligers (moeders) van de 3rd grade op en we beplakken de picknicktafels met papier en gaan gewapend met snijplank en groot mes alle watermeloenen te lijf. Als ze allemaal gesneden en uitgespreid zijn over de tafels komen de kinderen uit alle klassen (ruim 500) en dan eten we met z'n allen de watermeloenen op.
Dit is om de kinderen duidelijk te maken dat het een beetje einde zomer is (nog steeds 28­ graden Celcius) en om weer een nieuwe eenheid te vormen met de school.
Een moeder vroeg of we volgend jaar dit ook niet met druiven konden doen.........

2 Comments:

At zondag, september 10, 2006 6:52:00 a.m., Anonymous Marion said...

Hahahaha sure. Druiven uitsnijden en verdelen over de tafels, lijkt me een leuk klusje.

 
At maandag, september 11, 2006 8:38:00 p.m., Anonymous Sally said...

Hoe herkenbaar. Ook wij hebben een lang weekend gehad en brachten dat buiten de stad door. Zo vlak bij en toch gelijk zo anders. En wbt school; ook mij hebben ze dit jaar gestrikt als homeroommother of parent grade level representative zoals dat zo mooi heet. Gelukkig voor de 8th grade en die klas vraagt wat minder werk....

 

Een reactie posten

<< Home