vrijdag, oktober 27, 2006

Halloween spook

Net als vorig jaar, zijn we ook dit jaar weer ge-boo-ed, en dan niet een, maar twéé keer.
Dit kwam zo;
Ook nu werd er 's-avonds aan de deur gebeld, en toen we deze opende was er niemand te zien behalve een achtergelaten tas. Het Halloween-spook was weer geweest!
De kinderen waren weer helemaal blij, want nu komt Halloween dus eindelijk dichterbij. En ook deze keer zaten er twee zakken in met snoep en ander Halloween spul (potlood, schrijfblokjes) met natuurlijk als hoofdkleur ......... oranje.
Omdat ze nogal druk zijn met na-schoolse activiteiten, dus wat vaker laat thuiskomen, dan moet er nog gegeten, gedouched, en het nodige huiswerk gemaakt worden, waren we er nog niet aan toe gekomen om de "Boo" traditie op te volgen.
Dit moet volgens de beschrijving binnen twee dagen. Er zit nl. een papiertje in de tas die je op je deur moet hangen, zodat iedereen ziet dat je al ge-boo-ed bent, zodat na verloop van tijd heeft de hele buurt dezelfde brieven op zijn voordeur hangen. Er zat deze keer ook een klein rijmpje bij:
This treat is for you.
We hope you enjoy.
The idea is simple.
One we hope you employ.
You pass "Boo" along to 2 other neighbors.
Along with any kind of Halloween favors.
If we all do our part and spread the good cheer.
By Halloween night it will be very clear.
We're a friendly bunch.
We like to share fun.
So please do your part.
And keep "Boo" on the run!
Maar wij hadden dat nog niet gedaan.

Nou werd er weer gebeld en stond er nóg een tas voor de deur, de kinderen vonden dat helemaal geweldig, want nu hadden ze dubbele porties snoep.
We hebben gisteravond allebei de papieren maar op de voordeur gehangen.
Ook hebben we de versieringen in de voortuin gehangen. Die bestaan uit een groot spinnenweb, dat je helemaal kunt uittrekken vol met spinnetjes, de vriendelijke spookjes, gemaakt van stukjes wit plastic, die je opvult met krantenproppen, een heks die tegen de muur aan is gevlogen, enzovoort. Zondag staat het uitsnijden van de Jack-O-Lanterns op het programma. En dinsdag is het dan Halloween.


BOOOOOOOOOOOOOEH !!!!!!!!!!!!!!!

4 Comments:

At zondag, oktober 29, 2006 4:44:00 a.m., Anonymous Sally said...

Wat een leuke traditie. Zo uitgebreidt als Halloween gevierd wordt, typisch Amerikaans, bij ons ken je dit absoluut niet. En wat een leuk versierde tuin. Heel creatief hoor. Spannende tijd voor de kinderen.

 
At maandag, oktober 30, 2006 3:52:00 a.m., Anonymous Caroline said...

geniet van je verhaal, alsof ik weer even 'thuis' ben.....wij hebben ook halloween gevierd met het pleintje, maar dat zonder verkleedkleren of versierde huizen. Ons huis met vlag en vleermuis is erg opvallend...hollanders kunnen nog wat leren van die terugkerende hollanders

 
At maandag, oktober 30, 2006 1:59:00 p.m., Anonymous Andrea said...

Tja, Hollandse moeders zijn blijkbaar overal hetzelfde. In Nederland zou ik het gevoel hebben gehad dat ik me er 'makkelijk van af had gemaakt' met een bowlingfeestje, hier vond iedereen het geweldig dat 'ik alles zelf deed' (veel mensen laten iemand van de bowlingbaan alles regelen, tot en met de pizza toe)! De kinderen hadden lol, daar ging het om. Veel plezier met Maaike's partijtje!

 
At vrijdag, november 03, 2006 12:45:00 a.m., Anonymous Marion said...

Die gewoonte zou ik graag hier hebben al wonen we niet in een erg kinderrijke buurt. Lijkt me vreselijk leuk.

 

Een reactie posten

<< Home