zaterdag, december 09, 2006

Dag Sinterklaasje

Maaike en Bas waren toch wel heel benieuwd of die ene blauwe piet ook nog langs zou komen in Sunnyvale. Want daar was afgelopen zaterdag het Sinterklaasfeest.
Na een uurtje knippen en plakken van mijters met andere Nederlandse kinderen, kwam eindelijk Sinterklaas met zijn pieten binnen. En ja hoor, ook die ene blauwe piet was er bij. Ze hebben nog even gekeken en pepernoten gesnoept, en toen Sinterklaas alle kinderen ging toespreken zijn zij met Edwin weg gegaan. Zij zouden naar Milpitas gaan. Daar zit Dave & Busters. Dit is een grote gokhal, en het heeft ook spellen voor kinderen. Omdat je er ook kunt eten, noemt Bas dit het spelletjesrestaurant. Zij hebben er gelunched. Onze kinderen vonden dit leuker om te doen, want zij weten hoe de vork in de steel zit bij Sinterklaas.
Groot was hun verbazing, en verrassing, toen bleek dat Sinterklaas de volgende ochtend toch ook nog voor hen een cadeautje had gebracht in ons huis. Ik had tenslotte ook nog pepernoten en taai taai in huis. Daar hoort Sinterklaas bij.

Verder hebben we wel de hele zondag besteed aan het versieren van het huis en de kerstboom, want ik kon er nu niet meer onderuit. En natuurlijk hebben wij ook lampjes buiten hangen. Hier hebben ze heel handige haakjes die je in de dakgoot klikt en daar kan je dan makkelijk je snoer met lampjes aan ophangen.

De hele week schallen hier al de kertliedjes door de kamer, en de kinderen luisteren wederom naar de CD van Leonie Sazias met Haasje en Rammelaar, die op zoek zijn naar de kerstman. Toch wel gezellig hoor die sfeer.

Zie hier onze kerstboom maar nu met ballen.6 Comments:

At zaterdag, december 09, 2006 4:12:00 p.m., Anonymous Timmo said...

Een blauwe piet in de VS, het moet niet gekker worden :-)

 
At zondag, december 10, 2006 12:20:00 p.m., Blogger Saskia said...

Maar ze waren toch door de regenboog gevaren!

 
At maandag, december 11, 2006 7:54:00 a.m., Anonymous Sally said...

ha blijkbaar heb ik het sinterklaas verhaal dit jaar gemist want de clou over de blauwe piet ontgaat mij. Toch leuk om te zien hoe kinderen van dit feest genieten. En je kerstboom zit er prachtig uit.

 
At maandag, december 11, 2006 9:25:00 a.m., Anonymous Hilde said...

Neen, van een blauwe piet heb ik ook nog nooit gehoord...

Ja, de kerstsfeer maken wij hier ook al volop mee...

Groetjes,

 
At donderdag, december 14, 2006 7:13:00 a.m., Anonymous Veerle said...

Een blauwe piet, 't is eens iets anders hé :-)

 
At vrijdag, december 22, 2006 11:11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een blauwe piet...

Wie kan dat eens uitleggen, nog nooit van gehoord.

 

Een reactie posten

<< Home