donderdag, december 28, 2006

Schaatsen

Vandaag gingen we schaatsen op een echte buitenbaan, down town San Jose.
De gemeente heeft hier een tijdelijk schaatsbaantje aangelegd.
Als eerste moesten we bij de kassa weer eens een waiver invullen. Dit is een papiertje dat je moet ondertekenen dat je (in dit geval de uitbaters van de schaatsbaan) hen niet aan zult klagen, en dat je alle schades voortvloeiend uit het schaatsen hen niet aan zult rekenen.
Dat moet je hier voor zowat alles, daar raak je wel aan gewend.
Afijn, wij getekend, en toen in de rij voor passende schaatsen. Meisjes krijgen standaard kunstschaatsen, en jongens natuurlijk ijshockey schaatsen. Volgens mij hebben ze nog nooit van noren, laat staan de klapschaats gehoord, maar goed, het was ook geen lange afstandsbaan.

We waren samen met vriendjes, en aangezien zij ook net op wintersport waren geweest, was het wel grappig om te zien dat zij eerst probeerde om met pizzapunten over het ijs te bewegen. Gelukkig merkte ze zelf al snel genoeg dat dat niet de manier is om te schaatsen. Dus een paar natte plekken op hun broeken later, (wat wil je als de buitentemperatuur 14 graden Celsius is, en de zon ook schijnt), lukte het ze aardig om rondjes te rijden.
We hebben een leuke middag gehad, en ik denk dat niet veel mensen kunnen zeggen dat ze geschaatst hebben onder de palmbomen.

Labels: , ,

5 Comments:

At vrijdag, december 29, 2006 11:26:00 a.m., Anonymous Sally said...

Ja dat kennen ze hier ook niet schaatsen. Is al eeuwen geleden lijkt wel dat we dat gedan hebben. Wel leuk om te doen met de kinderen. Zo blijven jullie even in "wintersport sferen"

 
At maandag, januari 01, 2007 2:43:00 a.m., Anonymous Petra Bal said...

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

 
At dinsdag, januari 02, 2007 6:36:00 a.m., Anonymous Marion said...

Zo, ben na lange tijd weer eens bijgelezen op de meeste blogs. Wil je nog even de allerbeste wensen toewensen voor het nieuwe jaar.

Marion
Weert

 
At dinsdag, januari 02, 2007 11:35:00 a.m., Anonymous Jan Albert said...

Ha die Saskia, Edwin, Bas en Maaike. Dank voor de kaart en goede wensen voor 2007!
Voor onze adminstratie; kunnen jullie je adres in San Jose even mailen. Als het goed is moet er een kaart eind deze maand jullie richting op! Groeten, Jan Albert, Pauli en Paul.

 
At zondag, januari 07, 2007 12:43:00 a.m., Anonymous Timmo said...

Schaatsen onder de palmbomen in de California, het moet niet gekker worden :-)
Net als de smurfpieten!

 

Een reactie posten

<< Home