dinsdag, oktober 30, 2007

Aardbeving

Vanavond om 4 minuten over 8 zaten Maaike en Edwin in de speelkamer en Yvette, Bas en ik in de keuken een spelletje regenwormen te spelen. Ineens begon de vloer te trillen en keken we allemaal verbaasd op. Het leek alsof er een zeer zware vrachtwagen door de straat reed. We keken naar buiten en zagen dat het huis bewoog, de keukenlamp bewoog en de vloer trilde.
Edwin was de eerste die zei dat het een aardbeving was. Hij duurde ongeveer 10 seconden. Maar alle oefeningen die de kinderen geleerd hebben en alle dingen die we gelezen hebben, pasten we niet toe. Eigenlijk moet je onder de tafel gaan zitten, of onder de deurpost gaan staan. Nee, wij bleven gewoon zitten en keken elkaar verbaasd aan.
Vervolgens gingen we buiten naar het zwembad kijken, en dat golfde nog behoorlijk na. Dat was eigenlijk het enige zichtbare van deze aardbeving. De televisie brengt er wel de hele avond al verslag van uit.
Het bleek dat er een aardbeving van 5.6 in de heuvels van Alum Rock, 15 mijl (24 km) hiervandaan, was.
Hierna ging Edwin tennissen en vroeg of ze het ook gevoeld hadden. "Ja, dat was een flinke" was het antwoord en men ging verder met tennissen. Zo uniek als wij het vonden om mee te maken, zo gewoon reageerde men erop. Dus, wees gerust, er is niets aan de hand, behalve dat we weer een ervaring rijker zijn.

Labels: , , ,

5 Comments:

At woensdag, oktober 31, 2007 8:11:00 a.m., Blogger Carola said...

Eng hoor zo'n aardbeving.
In 1992 hebben we hier in Limbrug een aardbeving gehad met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Dat enge rommelende geluid kan ik me nog steeds herinneren, bah.

 
At woensdag, oktober 31, 2007 2:07:00 p.m., Blogger Rita Meyer said...

Tjonge jonge, wij hebben het weer eens gemist. Snap niet hoe, we waren in een winkel of misschien net in de auto en hebben niets gevoeld. Balen hoor!

Groetjes,

Rita

 
At woensdag, oktober 31, 2007 2:48:00 p.m., Blogger caatje said...

vet cool! ik heb aan jullie gedacht daar in de Bay Area... Kan me ook helemaal voorstellen hoe jullie daar rond de tafel hebben gezeten met je mond open......
groetjes uit herfstachtig groningen,
Caroline

 
At woensdag, oktober 31, 2007 10:11:00 p.m., Blogger @ndrea said...

Ben blij dat je gelijk een stukje erover schreef, dacht gelijk aan jullie. Op deze manier wil ik ook nog wel een aardbeving meemaken (niet heel veel meer, graag...). Spannend!

 
At vrijdag, november 02, 2007 5:58:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

spannend hoor!

 

Een reactie posten

<< Home