donderdag, augustus 23, 2007

Arches

Nadat de lucht weer opgeklaard was en we in de wat meer bewoonde wereld van Moab terecht gekomen waren, gingen we op zoek naar een eetgelegenheid. We kwamen terecht bij de Moab Brewery. Omdat het hier om een brouwerij ging wilden we wel een biertje proeven. We konden ook een blaadje bestellen met alle biertjes in klein formaat. Dat hebben we uiteindelijk maar gedaan.
Toen we de kinderen de brouwerij wilden laten zien, mocht dat natuurlijk weer niet. Zeker in Utah zijn ze erg streng (Mormoons) en mag je bijna nergens alcohol bestellen zonder eten. Nou zijn chips ook eten, maar toch.
Moab ligt centraal tussen 2 parken in nl. Arches en Canyonlands. We besloten om Canyonlands over te slaan. Een mens kan ook niet alles zien, en dat gaf even wat lucht.
Eerst zouden we naar Arches National Park gaan. Het lag op 10 minuten rijden van onze camping dus dat was een grote verrassing voor de kinderen. Nu al, maar gaan we dan niets bekijken? "Jawel hoor, we gaan vandaag naar bogen van steen kijken".
De kinderen vonden het allang best.
De eerste stop was welliswaar geen boog, maar een balancerende rots. Hij lijkt niet zo groot, maar als je eromheen loopt besef je dat dit stuk steen van 16,5 meter hoogte, op een voetstuk van ruim 23 meter toch wel eventjes moet wachten met vallen als wij weg zijn.

Vervolgens wandelden we naar de beroemde Delicate Arch. Deze boog staat ook op veel Utah-kentekenplaten. Je kunt er naar toe lopen zodat je eronder staat, maar dat vonden wij te ver in deze hitte, zeker ook omdat we nog een andere wandeling wilden doen. Wij deden de kortere maar die duurde uiteindelijk ook nog een half uur. En het was behoorlijk heet.
Nadat we de koelte van de RV opzochten reden we ermee naar een camping in het park en aten daar onze lunch.
Hierna maakten we ons klaar voor de volgende wandeling.
Eerst de haren natmaken, dan de pet en die op je hoofd zetten, zodat we allemaal het hoofd koel hielden. Flessen water mee en daar gingen we weer.
Deze keer liepen we de Landscape Arch trail van ruim 3 kilometer met een uitstapje naar de Tunnel & Pinetree Arch en uiteindelijk bracht hij ons bij de Landscape Arch.
Deze boog is ruim 13 meter hoog en heeft een spanwijdte van 93! meter. Ontzettend groot, en sinds er in 1991 een stuk vanaf gebroken is mag je er niet meer onder staan.

Hierna hielden we het voor gezien en wandelden weer terug. Toen we bij de camper terugkwamen waren onze hoofden weer opgedroogd. Maar het was zeker de moeite waard.
We hadden geen zin om nog meer bogen te bekijken, en besloten om naar de camping terug te gaan.
Terug in Moab eerst nog even wat boodschappen doen en ondertussen betrok de lucht weer. De lucht lichtte om de haverklap op, maar bij ons bleef het bijna droog en bewolkt.

Moab ligt aan de Colorado river en is ook bekend van de diverse buitensporten. Wij besloten om de volgende ochtend een halve dag te gaan raften op de rivier. Edwin en ik hebben dat in Australië ook gedaan, dus vertelde we de kinderen dat het soms wat wild is in de boot. Ze hadden er zin in.
Na een rit van een half uur met een oude schoolbus kwamen we bij de rivier aan.
De boten werden te water gelaten, de mensen erin, de kinderen opgewonden en de leiders peddelden weg.
Goh, best rustig die rivier, mogen we ook zwemmen. Ja hoor, maar niet aan de boot hangen anders moet ik teveel peddelen. Nou iedereen die in het water lag zwom harder met zwemvest aan dan dat de boot dreef. Uiteindelijk kwamen we bij de eerste stroomversnelling. Daar dobberden we gewoon doorheen en dat zou zo ook bij de volgende 4 versnellingen zijn.
Blijkbaar moet je dit soort tochten niet meer in augustus gaan doen als het water laag staat. Maar we hebben wel genoten van de omgeving, en verschillende plekjes gezien waar films opgenomen zijn.
De kinderen vonden het zwemmen leuk, maar de boottocht niet zo spannend.
Waren wij blij dat we niet de hele dag geboekt hadden.

Labels: , , ,

2 Comments:

At vrijdag, augustus 24, 2007 11:13:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Goeie tip, ik dacht volgend jaar op weg naar Boston daar te raften. Kunnen we dus beter in Spring Break doen. Snel in de agenda zetten. Weet je dat je dan ook tochten hebt van een paar dagen, waarbij je onder de sterren slaapt op kleine strandjes naast de rivier? Lijkt me helemaal geweldig. Geloof dat de kinderen dan wel min. 9 moeten zijn. Dat wordt dan een jaartje smokkelen met Daan (tegen die tijd is hij waarschijnlijk al langer dan Jelle, dus dat moet lukken, haha) Wat hebben jullie veel gezien!

 
At dinsdag, september 18, 2007 8:57:00 a.m., Anonymous Barbara Benschop said...

Wat hebben jullie in a korte tijd veel gezien zeg. Ontzettend leuk. Wij wonen pas voor 8 maanden in St. George, Utah (zullen jullie wel gepasseerd hebben) en zijn pas in Zion geweest. Op jullie doorweg zijn jullie ook by de "Cracker Barrel" gestopt om te eten??? Daar werk ik momenteel en zou het leuk gevonden hebben als jullie gestopt waren. Deze zomer ben ik veel NL'rs tegengekomen op doortrek. Wat kan je hun direkt aan hun accent herkennen zeg.
Groetjes van
Barbara Benschop Fehr

 

Een reactie posten

<< Home