zondag, juli 01, 2007

Alaska deel 3

Ketchikan was de laatste stop die de boot in Alaska maakte.
Het dorpje zelf was meer omgebouwd tot winkelcentrum.
Het regende die ochtend, dus besloten we om naar houthakkers show te gaan. Hier zaten wij in ieder geval droog. Het was een onderhoudende show. Ze lieten toch wel indrukwekkende manieren van houthakken zien, klommen heel snel in palen en probeerden elkaar van drijvende boomstammen te werken. En dit allemaal in de vorm van een onderlinge wedstrijd.

Geert wilde de hele week al een tocht met een watervliegtuig maken, maar boekte toch steeds niet. Wel zag je ze overal vliegen, dus het bleef kriebelen. Vandaag was de laatste dag dat het nog mogelijk was, en uiteindelijk toch maar een vlucht geboekt. Jannie en Edwin gingen ook mee.
Ze vlogen boven de haven en gingen toen de Misty Fjords in.
Deze naam is ontleend aan het feit dat het er bijna altijd mistig is. Het regende niet meer, maar het was wel bewolkt, maar de piloot zocht steeds de open stukken op zodat ze prima zicht hadden.
Het bijzondere van deze omgeving is dat de meren boven op de fjorden liggen.
Deze meren zijn de overblijfselen van gletsjers uit de laatste ijstijd. Er zijn niet alleen veel bomen, maar ook veel watervallen te zien. Deze meren hebben geen in- en uitlaat en worden gevoed door de regen en sneeuw. Daarom is het water ook zoet.
Ze hebben een geslaagde landing gemaakt op een van de meren in deze fjords. Hier zijn ze ook uitgestapt en hebben op de drijvers van het vliegtuig geluisterd naar de stilte.
Ze zagen de Eddystone Rock. Dit is een overblijfsel van een vulkaanuitbarsting en een grote rots van basalt.
Ik ben blij dat ze het uiteindelijk toch gedaan hebben, want de glimlach op hun gezichten was goud waard toen ze ervan terug kwamen.

De volgende dag voeren we door de Inside Passage wat nog meer mooie natuurbeelden opleverden. De kinderen hebben vooral genoten van de Kids Club, en voerden aan het eind van de dag een talentenshow op. Wij vermaakten ons prima, we hebben gesport, gelezen, en op het terras in het zonnetje gezeten. En nog een laatste keer van het eten genoten. Daarna moesten we de koffers al pakken, omdat de avond voordat je aan boord gaat je al je koffers om 24.00 uur buiten de cabindeur moet zetten. Je houdt alleen een tasje bij je met je tandenborstel en andere benodigdheden voor de nacht en de kleren voor de volgende dag. De bemanning zorgt ervoor dat jouw koffers op de kade komen.
We kwamen aan wal in Vancouver, BC, Canada, waar we weer van boord gingen. We namen weer een limousine omdat we nog 2 uur hadden voordat we op het vliegveld moesten zijn, en hebben ons vluchtig laten rondrijden door deze stad.
Jannie en Geert zijn hier vroeger geweest en hadden een ritje down memory lane.

Hierbij nog een statieportret. Een van de velen die er gemaakt worden.
Wat is nou leuk aan zo'n cruise?
  • Gezellig bij elkaar zonder elkaar continue op de lip te zitten.
  • Vermaak voor elke leeftijds categorie.
  • Iedereen kan doen wat hij wil.
  • Lekker, veel en altijd eten.
  • Een heel goede manier om Alaska te zien.
  • Een reden om je avondjurk uit de kast te halen.
  • Een reden om je smoking weer eens te passen.

Kortom prima tocht voor ons doel, waarin we veel mooie natuur hebben gezien, en van elkaar hebben kunnen genieten.

Labels: , ,

1 Comments:

At vrijdag, juli 20, 2007 4:43:00 p.m., Blogger @ndrea said...

Tjee, in smoking en galajurk! Die heb ik niet eens hier (zeker dat smoking niet, of zo'n net apepakkie voor de jongens). Bij ons in de koffer zaten alleen kaplaarzen, spijkerbroeken en trainingsjackjes! Haha, verschil moet er wezen! Klinkt wel heerlijk relaxed allemaal.

 

Een reactie posten

<< Home