zondag, mei 06, 2007

Postkantoor

Terwijl de Van G-tjes deze week naar Lake Tahoe en Yosemite zijn, gaat bij ons het leventje van school en werk ook weer verder.
Bas had een uitstapje van school naar het plaatselijke postkantoor waar ze te voet heen gingen, en ik mocht mee.

Ze moesten van huis uit een envelop met retouradres en $ 0.39 meenemen voor een postzegel.
De hele week waren ze bezig geweest om een brief te schrijven naar iemand uit de klas. Eerst moesten ze een kladbrief maken en naderhand werd hij in het net geschreven, compleet met aanhef en afsluiting.

Ze kregen een rondleiding achter de loketten en er werd verteld over hoe post gesorteerd werd in pakketjes, expresspost en gewone enveloppen.
Ze vertelde over het feit dat we hier de post tijdens vakantieperiodes vast kunnen laten houden op het postkantoor, en de kinderen zagen waar de post tijdens die periode dan lag.
Er werd uitgelegd dat er een geheime in- en uitgang was, waardoor inspecteurs naar binnen en buiten konden zonder dat de werknemers dat weten.
Deze methode wordt toegepast als men het postkantoor van illegale praktijken verdenkt. Deze inspecteurs komen dan in een ruimte boven de werkvloer met raampjes en kunnen dan iedereen bespieden. Ja, Big Brother is watching us.

Het allerleukste vonden ze toen ze uitleg kregen over de auto's van de postbodes. Het stuur zit hierbij aan de andere kant, omdat daar ook de brievenbussen zitten. Ze mochten allemaal in de auto zitten en rondkijken. Hier hebben ze geen postbodes op fietsen, met grote postelastieken aan zijn stuur en fietstassen die helemaal uitpuilen, maar bakken die achterin de wagens verdwijnen die dan een voor een naar voren gehaald worden.

Hierna gingen ze weer naar binnen, en werd er een extra loket geopend voor de klas. De kinderen kochten toen een voor een met hun $ 0.39 een postzegel en daarna werd hij gepost in de brievenbus. De kinderen weten nu in ieder geval allemaal waar die enveloppen heen gingen.
Het wachten was nu op de brief die een klasgenootje had gestuurd, en die kwam keurig de volgende dag.

Labels: , , ,

3 Comments:

At maandag, mei 07, 2007 7:00:00 a.m., Anonymous Sally said...

nou de post is hier niet zo snel of betrouwbaar. Leuke tripje.

 
At maandag, mei 07, 2007 8:57:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Ontzettend leuk, en nog leerzaam ook, dat uitstapje. Dat van die inspecteurs vind ik nou typisch Amerikaans!

 
At maandag, mei 07, 2007 4:41:00 p.m., Anonymous Henriette said...

Leuk uitstapje hoor!

 

Een reactie posten

<< Home