woensdag, april 11, 2007

Joshua Tree

Omdat we nu de meeste dingen al bekeken hebben die in de nabije omgeving liggen, maar we nog steeds wensen hebben om dingen te bezichtigen, besloten we om dit paasweekend door te brengen in Joshua Tree en Death Valley.
We wilden gaan vliegen, want ernaar toe rijden vanaf hier duurt toch al gauw 8 uur en in die paar dagen zouden we toch al veel tijd doorbrengen in de auto.
Dus vrijdagochtend vlogen we van San Jose naar Santa Ana airport in Los Angeles. Daar haalden we eerst onze huurauto op en gingen op weg richting onze eerste bestemming. Tijdens het inslaan van wat boodschappen werd al snel duidelijk dat we behoorlijk zuidelijk waren, want veel ingrediënten werden in de schappen alleen in het Spaans aangegeven. Voor ons lagen er veel onbekende dingen op de groenteafdeling, maar de cactusbladeren kon ik nog wel onderscheiden. Wat je daarmee moet doen weet ik niet, maar ze zullen ongetwijfeld goed smaken.

De temperatuur was al aardig geklommen dus verruilde we op een parkeerplaats onze spijkerbroeken vlug voor wat luchtigere kleding.

Langs de snelweg zagen we steeds een plant wat de Ocotillo bleek te zijn. Nou moet je bedenken dat de omgeving nogal eentonig van kleur was dus een paar stengels met rode bloemen vallen dan nogal op. Deze cactus stond ook in het begin van het park.

Het duurde toch een tijdje voordat we bij de zuidelijke ingang van het Joshua Tree National Park aankwamen.
Eenmaal in het park kwamen de Joshua Tree's al snel in zicht. Deze boom komt alleen in dit gebied voor tussen de 400 en 1800 meter hoogte en kan 9 meter hoog en 200 jaar oud worden.
De Joshua Tree dankt zijn naam aan een stel Mormonen die in de boom de bijbelfiguur Jozua zagen die blijkbaar steeds met zijn armen in de lucht God aanriep. Ik denk dat die Mormonen een beetje bevangen waren door de warmte. Dat verklaart ook waarom ik dat niet zo zag, want ik heb de luxe van een airco in de auto.

Maar goed, verder gereden kwamen we aan bij de Cholla Cactus garden, en hebben we een korte wandeling gemaakt. De plant lijkt heel zacht - volgens de kinderen lijkt het wel een beertje - maar je wordt gewaarschuwd voor de donzige stekels dat ze erg scherp zijn en dat het zeer pijnlijk is om ze te verwijderen. Heel apart vond ik dit gebiedje dat niet echt groot is, en alleen maar bestond uit deze cactussen.

Van daaruit verder gereden naar Hidden valley waar veel rotsformaties lagen en de kinderen (en Edwin) konden het natuurlijk niet laten om erop te klimmen en klauteren. Hier werden vroeger de beesten verstopt door de veedieven.

Toen door naar Key's View wat een ruim uitzicht over de vallei en het achterliggende berggebied; de Little San Bernardino Mountains geeft.

Het was zelfs zo warm dat Maaike en Bas er een sport van maakten om zo lang mogelijk met hun gezicht uit de rijdende auto te hangen.
Hierna reden we het park weer uit naar de plaats Barstow waar we een hotel geboekt hadden.
Ondanks onze vlucht naar Los Angeles, hadden we deze dag toch nog 300 mile (=480 Km) gereden.
De volgende dag gingen we door naar Death Valley, maar daarover deze week weer meer.

Labels: , ,