donderdag, maart 01, 2007

Sneeuwpret in Sodasprings

Vorige week zijn we weer een weekje naar de sneeuw geweest. De kinderen hadden vrij ivm de winterbreak.
Deze keer gingen we naar Soda Springs, dat ligt op een kleine 4 uur rijden hier vandaan, bij Lake Tahoe in de Sierra Nevada. Wij vertrokken zaterdag met 23 graden Celsius vanuit San Jose. We hebben elkaar een paar keer gevraagd of we de sneeuw- of de water ski's mee moesten nemen. Maar toen wij in Soda Springs aankwamen bleek er toch nog sneeuw te liggen.

Sylvia had de Youbetcha cabin gehuurd. Een prima huis, groot genoeg voor onze groep. Die bestond uit 12 personen; 4 kinderen en 8 volwassenen. 4 Volwassenen waren voor de sneeuw uit Sint Maarten en Curaçao komen overvliegen. Tja, zij hadden vorig jaar voor het eerst geskied en de smaak te pakken gekregen.

Het skigebied van Soda Springs is heel erg simpel en klein, zodat de kinderen gewoon zelf de lift in en uit konden en de berg af konden skiën. Dat was natuurlijk ook heel erg relaxed.

5 Minuten verder rijden kom je bij Donner Ski Ranch , en daar heb je iets meer mogelijkheden. Daar hebben we een dag met ons gezin snowboard lessen genomen. Weer eens wat anders, en het was heel erg leuk.
En als je dan nog 5 minuten verder rijdt kom je uit bij Suger Bowl. Dit heeft veel meer mogelijkheden.

Het huis lag aan Serene Lake, dus de kinderen wilde op het meer spelen en sneeuwballen gooien naar elkaar, glijden met hun slee en sneeuwpoppen maken. Nou ga jullie gang.....We hadden de sleeën meegenomen en al snel vonden ze een heuvel waar ze vanaf konden glijden, zo het meer op. Hoewel het heuveltje niet hoog was, gingen ze toch behoorlijk hard met die sleeboards.

Michael heeft op het meer met de kinderen een iglo gebouwd. Het dak kwam er ook nog op, in de vorm van een doek. Woensdagavond begon het te sneeuwen, en het hield niet meer op. Alles was wit, de sneeuwkettingen moesten tevoorschijn gehaald worden, want zonder rijden kon niet. Suzanne vond het zo leuk in de sneeuw (hebben ze niet op Sint Maarten) dat ze de hele tijd heeft lopen sneeuwschuiven en Guido moest natuurlijk zijn vriendin meehelpen. Handig hoor, iemand die het leuk vind om dat te doen.
De kinderen hebben sneeuwengeltjes gemaakt, nog meer gesleed, en we zijn ver weggezakt in de diepe sneeuw.
Maar het viel me toch wel op dat ze tegenwoordig zelfs op andere manieren sneeuwballen maken. Goed, voor de perfecte sneeuwbal heb je nodig;
Een sneeuwballen maker, verkrijgbaar in diverse kleuren.
Die steek je in de sneeuw, je knijpt een keer hard in dat ding zodat hij zichzelf sluit, et voila, een mooie ronde bal.
En het handige van dit ding is, dat ze ook alvast een hele voorraad ballen hadden aangelegd, voor als de tegenstander weer op kwam dagen.

Ik weet niet of deze dingen ook al in Nederland zijn doorgedrongen.
Dat ze überhaupt bestaan verbaasde me, maar nog meer verbaasde ik me over het feit dat iemand die dingen bedacht heeft. Waarom zou hij/zij dat gedaan hebben. Werden de vingers te koud, vielen de ballen uit elkaar, konden ze niet snel genoeg ballen maken, waarom?

Maar wij hadden ze, en ze waren hééél belangrijk, sowieso wie welke had en vooral hoelang.

Labels: , , ,

1 Comments:

At donderdag, maart 01, 2007 5:39:00 a.m., Blogger Pascal Thomas said...

Lekker zeg! Wij zijn in januari een weekje naar Winterberg geweest, maar dat kon je net zo goed Modderberg noemen :-) Echt helemaal geen sneeuw te vinden...

Ik geloof dat in Nederland deze winter welgeteld 1 dag sneeuw heeft gelegen, dus wat dat betreft kun je blijkbaar beter in Californië op wintersport. Wie had dat gedacht!

Groetjes,
Pascal

 

Een reactie posten

<< Home