dinsdag, maart 27, 2007

Snoeibeurt

Telefoon en elektriciteitsleidingen lopen hier allemaal boven de grond. Over de leidingen rennen de eekhoorns vrolijk heen en weer. In de hoek van onze tuin staan ook een paar bomen. Dat is verder allemaal heel gewoon.
De leidingen behoren toe aan PG&E de plaatselijke elektriciteitsleverancier. Omdat bomen en struiken groeien, komt er jaarlijks een werknemer van PG&E alle tuinen langs en kijkt of er geen takken die leidingen kunnen raken. Dit zou kunnen resulteren in een vlammetje en zelfs elektrocutie. Vandaar die jaarlijkse controle. In onze tuin raakte een ash tree ook deze leidingen bijna.
Je krijgt dan de keuze van PG&E, of zelf de takken weg (laten) halen of PG&E stuurt een bedrijf langs. Dit laatste gebeurde vanochtend. 2 Mannen met grote zagen klommen in de boom, knipte en zaagde wat en toen hadden we weer een veilige es.

Toevallig vertelde hij dat ze ook wel eens een keer politie assistentie nodig hebben gehad. Een eigenaar met een geweer bedreigde hen omdat hij niet wilde dat ze aan zijn bomen kwamen. Uiteindelijk is die boom toch gesnoeid.
Ik vind het best, ze snoeien maar lekker een eind weg. Gratis bomen snoeien en al het hout wordt ook nog versnipperd en meegenomen. Waar vind je die service nog?

Labels: , ,

2 Comments:

At woensdag, maart 28, 2007 8:39:00 a.m., Blogger Pascal Thomas said...

Dat is wel super service ja! Je zou bijna de kabels een beetje opzij hangen zodat ze je andere bomen ook snoeien :-)

Groetjes,
Pascal

 
At woensdag, maart 28, 2007 10:11:00 a.m., Anonymous Sally said...

Eigenlijk hebben wij dezelfde situatie hier. Ook alles boven de grond (dus regelmatig draabreuk bij slecht weer) en de gratis snoeiservice. Maar ik moet wel zeggen dat er soms erg rigoreus gesnoeid wordt.

 

Een reactie posten

<< Home