woensdag, april 25, 2007

Nieuwe waterleidingen

Het huis wat wij huren is - net als vele huizen in deze omgeving - al meer dan 40 jaar oud. Op zich maakt dat niet zoveel uit, maar wel voor de waterleiding, want die is ook zo oud en toen maakte ze die nog van gegalvaniseerd ijzer. Maar het grote nadeel is dat ze van binnenuit gaan roesten, en dat hoopt dan lekker op in die pijp gedurende al die jaren. Dit was bij ons merkbaar omdat het water er soms een beetje roestig uitzag en de hoeveelheid water die uit de douche of kranen kwam bereikte toch wel het bedroevende druppelpunt.
Wij gingen vriendelijk klagen bij de huurbaas, en hij besloot om de leidingen te vervangen. Nou is dat nogal een klus, en wij wilden toch wel klaar zijn voordat onze logees zouden komen.

Vorige week woensdag om 17.00 uur werd ons gevraagd of ze de volgende dag konden komen. Tuurlijk, ze zouden het binnen een dag klaar hebben. Wij 's-avonds vlug alle kasten legen, en alle plekken toegankelijk maken. Gelukkig hebben we een logeerkamer waar je veel neer kunt leggen.
Ze kwamen met een groepje van 5 donderdagochtend om 8.30 uur en gingen om 21.30 uur weer weg. Een mannetje heeft de hele tijd in de kruipruimte onder de grond gelegen, met een paar uitstapjes om te lunchen en wat te drinken enzo, eentje bivakkeerde voornamelijk in onze kast en bad, eentje was bezig om de verwarmingsketel te vervangen in de garage, 2 mannetjes waren bezig in de voortuin, waar ook een leiding van de straat af werd vervangen. Zij moesten een sleuf graven zodat er een nieuwe leiding van de straat af onder het paadje voor het huis doorgeslagen kon worden. Ondertussen niet de sprinkler doorsteken (wat toch 1 keer gebeurde). Alle muren zijn hier van hout dus zaagden ze een gat aan de andere kant van de muur, want anders moet je tegeltjes vervangen, of je gaat via de ingebouwde kast. Maar al met al was het binnen 1 dag gepiept.

Ik was blij dat ik 's-avonds naar het afscheidsetentje van onze toneeljuf Annette ging. Niet dat ik blij ben dat ze weer naar Nederland verhuisden, maar ik had het wel gehad met al die rommel en mensen in huis. Elies heeft hier een stukje over geschreven op haar blog, waarop ook ons afscheidslied voor Annette te horen is.
Omdat de gemeente moet controleren of alles wel goed was aangelegd, moesten alle muren open blijven tot maandag. Het bleek allemaal in orde te zijn en dinsdag werd alles door 2 mannetjes weer gerepareerd en de sleuf in de voortuin dichtgegooid.
Wij kunnen nu weer heerlijk genieten van een normale douchestraal, waar je niet koud onder wordt, het hindert niet als er een toilet wordt doorgetrokken, de (af)wasmachine mag gewoon aanstaan. Heerlijk, laat het bezoek maar komen....

Labels: ,

2 Comments:

At donderdag, april 26, 2007 4:49:00 a.m., Anonymous Sally said...

Oef wat een werk he. Bij ons was het niet gepiept in 1 dag.
Toen wij ons huis kochten hebben we alle leidingen (water + electriciteit) laten vervangen. Wij konden alles wel opnieuw betegelen en stuccadoren. Maar als je dan uiteindleijk onder die fikse waterstraal staat dan weet je waarvoor je het hebt laten doen.

 
At zondag, april 29, 2007 12:33:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

wat leuk.... zit hier in mijn apartementje in santana row te genieten van jullie afscheidsshow... daar had ik graag bij willen zijn....
caroline

 

Een reactie posten

<< Home