maandag, juni 11, 2007

Carnival, etc.

Tja, met zo'n vol huis ontbreekt het wel eens aan tijd om nog wat op te schrijven. Niet dat Opa en Oma veel aandacht vragen, of dat we ze moeten vermaken, integendeel, ze zijn steeds weg. Zou het nou zo zijn dat wij erg druk zijn?

In ieder geval hebben we sinds de laatste blog niet stilgezeten.
Als eerste was er op 1 juni de jaarlijkse Carnival op school. Aangezien ik de ticketsales onder mijn hoede had, was ik er al sinds begin mei mee bezig.
Margrit had zich toen al opgeworpen om niet helemaal nutteloos in de zon te zitten, maar ondertussen tickets te bundelen ter waarde van 5, 10 en 20 dollar. (Waarschijnlijk heeft ze op haar benen een witte plek ter hoogte van haar knieën zitten, omdat daar de rol met tickets zat.) Maar het hielp mij enorm.

Het waren dezelfde spelletjes als vorig jaar, en dit keer lieten ook Maaike en Bas hun haren kleuren. Maar nu liepen opa en oma hier ook rond, net als Sharkie. Dit is de mascotte van de Sharks, de ijshockeyploeg van San Jose. En laat hij nou net Jannie en Maaike te pakken hebben gehad. Ze schrokken zich rot, maar uiteindelijk bleek hij toch niet echt door te bijten, en reuze aardig te zijn.

Terwijl J & G afgelopen week weer weg waren om een rondje Yosemite, Death Valley en Sequoia te maken, heeft Maaike nog een "community walk" gehad. Dat houdt in dat ze bedrijven of instanties in de omgeving van de school bezoeken. Ze gingen ditmaal naar Hoogerwerf Engineering. Het bedrijf is van de man van haar juf. (Het grappige is dat ze aan Maaike heeft gevraagd hoe ze haar naam in goed Nederlands moest uitspreken.)
De kinderen gingen in groepjes bij de verschillende engineers langs en kregen dan verschillende dingen uitgelegd. Ze kregen te zien hoe snel je een ingewikkelde bouwtekening kon tekenen op de PC met CAD/CAM. Hoe de ijzeren kabels eruit zien die in een betonnen vloer zitten. Hoe architecten ervoor kunnen zorgen dat bij aardbevingen de hoge gebouwen niet omvallen. Ze kregen op de PC een simulatie te zien van een aardbeving, en hoe snel een plotter werkt en als klap op de vuurpijl kregen ze allemaal een ijsje en een persoonlijk visitekaartje mee.

Vrijdag kreeg Maaike ook nog een officieel certificaat uitgereikt door de directrice. Hierop staat dat ze nu een proficient English speaker is. Dit betekent dat ze geen extra aandacht meer zal krijgen voor het Engels.
En ik was er zo bang voor toen we hier naartoe verhuisden, en vond het zo zielig voor hen dat ze niemand verstonden. En zij wordt gewoon een vloeiend Engels sprekend kind binnen 2 jaar. Ik vind dat erg knap en ben er best trots op. Hoe leuk zo'n toekomstig visitekaartje ook is.

Labels: , , , ,

3 Comments:

At dinsdag, juni 12, 2007 11:16:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Goed hoor, van Maaike! Wij zijn van 23-26 juni in San Francisco...

 
At woensdag, juni 13, 2007 9:53:00 a.m., Anonymous sally said...

Ja knap he hoe fexibel kinderen zijn en hoe snel ze een vreemde taal oppikken. Met recht mag je trots zijn!l

 
At zaterdag, juni 16, 2007 12:50:00 p.m., Anonymous Robert Jan / Katinka / kids said...

Maaike gefeliciteerd, van ons allemaal in Zeist

 

Een reactie posten

<< Home