vrijdag, mei 11, 2007

De van G-tjes

Er werd al zo lang naar uit gekeken. De van G-tjes zouden ook de grote oversteek gaan maken.
We leerden hen in 2003 kennen doordat we even op 2 jongetjes van 6 en 4 mochten passen zodat hun oma een vergadering kon bijwonen in Langweer. Elke volgende vakantie zagen we elkaar opnieuw in Langweer. En niet alleen de kinderen werden dikke maatjes, ook wij konden het goed vinden met Ardie en Margrit. Het gekke is dat ze nog nooit in ons huis in Eindhoven waren geweest. Maar 2 weken geleden kwamen ze wel helemaal naar ons in San Jose.
Een hele belevenis want de jongens - inmiddels 10 en 8 - hadden nog nooit gevlogen. Ook onze kinderen waren meer opgewonden dan normaal.
Ik vroeg aan Maaike en Bas waarom ze er zo naar uitkeken dat Jelle en Hidde kwamen. Er komen immers toch vaak genoeg mensen uit Nederland naar ons toe, was het antwoord: "Dit is de eerste keer dat er kinderen naar ons toe komen". En dat is ook zo.

Vol verwachting zaten ze te wachten op het gras, en na de eerste begroetingen gingen ze gewoon weer verder alsof ze elkaar vorige week nog hadden gezien.

Het eerste weekend zijn we naar AƱo Nuevo, Big Basin en San Francisco geweest. Onze kinderen hebben nu geen vakantie, dus zijn ze er door de week zelf op uit getrokken.
Zij zijn naar Lake Tahoe, Yosemite en Mariposa Grove geweest, en kwamen weer terug op vrijdag om mij te helpen tijdens de winderige Multi Cultural Faire op school.
Het waaide zo erg dat we alle posters uiteindelijk op de tafels hadden liggen. Maar de stroopwafels, kaas en klompjes vonden gretig aftrek.

Het 2e weekend hebben ze baseball gespeeld op het schoolplein, Mount Umunum bekeken, gespeeld op het strand van Moss Landing en Santa Cruz met de boardwalk bezocht.
Margrit en ik hebben hard meegezongen in de cabrio op Nederlandstalige muziek die ze mee hadden genomen.

Afgelopen week zijn ze naar Monterey en Big Sur gereden, hebben we de outlet bezocht, gezwommen en vooral genoten van het weer en van elkaar.

En nu zitten de van G-tjes in de grote blauwe vogel in de lucht die hen weer naar Velp brengt.
Edwin zit ook in de lucht, weliswaar in een ander vliegtuig want hij gaat richting Frankfurt. Hij is vanmiddag een uurtje eerder dan zij vertrokken om een rondje Europa in een week te doen.
Voor het eerst is het doodstil in huis. De kinderen liggen op bed, en ik zit hier weer alleen.
Maar niet voor lang, want de wasmachine draait.
Er moeten weer schone lakens op de bedden en frisse handdoeken in de kast. Want a.s. donderdag komen opa en oma weer naar ons toe. En daar kijken we natuurlijk ook naar uit. Alleen zullen zij geen kinderen mee brengen, maar dat mag de pret niet drukken.

Labels: , , ,

4 Comments:

At zondag, mei 13, 2007 7:48:00 a.m., Anonymous Sally said...

Gezellig visite uit Nederland. Vooral met/voor de kinderen. En dan zo meteen weer opa en oma voor de deur. Blijkbaar is het een goed hotel bij jullie haha.

 
At zondag, mei 13, 2007 2:13:00 p.m., Blogger caatje said...

dus de wind waaide de posters van de stand... ook in holland is het ineens weer een april maand die doet wat hij wil.... weinig zon maar wel veel vrij van school....meivakantie, hemelvaart, pinksteren....
liefs uit groningen

 
At dinsdag, mei 15, 2007 5:21:00 p.m., Anonymous henriette said...

Heerlijk hoor al die visite. Voor mij zal het weer even duren voor er weer visite komt, jammer!

 
At woensdag, mei 16, 2007 10:41:00 a.m., Blogger @ndrea said...

Leuk! Zomaar een vraagje, waar zijn jullie het weekend van 23 juni... (Wij waarschijnlijk in SF, op doorreis naar Alaska)!

 

Een reactie posten

<< Home