dinsdag, juli 03, 2007

San Francisco

Een paar maanden geleden zijn we bij Andrea en haar familie geweest in Irvine.
Nu kwamen zij een beetje onze richting uit want zij zouden in San Francisco zijn om daarna door te vliegen naar Alaska, en weer hadden we contact.
Omdat we Opa & Oma toch naar het vliegveld moesten brengen, hebben we met elkaar afgesproken om elkaar diezelfde dag proberen te ontmoeten.

Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer een beetje van San Francisco te zien en gingen via de "Six Sisters" op Steiner Street, naar het Golden Gate park.
En wat doen Nederlanders die in het buitenland wonen? Juist, die zoeken windmolens op. Nou die staat er ook een, nl. in de "Koningin Wilhelmina tulpen tuin". De molen stamt uit 1903. Vroeger werd deze molen gebruikt voor de irrigatie van het park, maar dat is nu niet meer nodig. Nog steeds schenken bloembollentelers nieuwe tulpenbollen voor deze tuin.
Verder is het een heel groot park met verschillende tuinen.
We besloten om er vandaag gewoon doorheen te rijden, en in het voorjaar meer tijd te nemen om het park beter te bekijken als alles in bloei staat. Dat is het zeker wel waard.
Toen kwam het telefoontje van Andrea dat ze van Alcatraz af waren en we besloten om op Union square af te spreken, omdat wij een auto bij ons hadden en daar een parkeerplaats is.
We aten bij de Cheescake factory op Union Square en het werd een heel gezellige avond.

Het is grappig hoever je hier "om"rijdt om een leuk gezin te ontmoeten. Kom er maar eens om in Nederland als je b.v. in Utrecht woont. Dan roep je niet: "Goh, ik ben toevallig in Groningen, kunnen we elkaar ontmoeten?"
Je beleving van afstand is hier echt anders.

Labels: , ,

4 Comments:

At maandag, juli 09, 2007 2:19:00 p.m., Anonymous Wendy said...

Wat een leuke foto daar in het restaurant in SF. Ik heb super herinneringen aan SF. Voor ons was het de eerste stad in de US die we met de kids bezochten. Geweldig!!!
Leuk ook om jullie samen te zien. Ik lees jullie beider logs....

 
At woensdag, juli 11, 2007 5:08:00 a.m., Anonymous Sally said...

Leuk toch die contacten. En afstand beleef je inderdaad in het buitenland opeens heel anders. Gezellige foto hoor.

 
At woensdag, juli 11, 2007 8:12:00 a.m., Anonymous Cisje said...

Zo zie je maar weer, wat een Blogwereld niet met zich mee kan brengen. Dat er dan ook contacten zo uit kunnen komen met elkaar in het echt zien. Leuk om te lezen. En zo te zien op de foto was het ook nog gezellig. Via Wereld expat ben ik op je blog gekomen, en dacht dan zal ik er maar meteen een reactie er achter laten. is latijd wel leuk als je een blog zelf hebt. Klik op mijn naam boven aan mijn berichtje, en je komt dan op mijn blog, je mag er gerust een kijkje op nemen hoor.Doei

 
At dinsdag, juli 17, 2007 12:07:00 a.m., Blogger @ndrea said...

We zijn terug uit Alaska! Net onze foto's zitten bekijken, wat was het gezellig om jullie daar te ontmoeten in San Francisco! Geweldig ook hoe de kinderen ook met elkaar 'klikten', alsof ze elkaar al jaren kennen. Nu nog alles uitzoeken en onze vakantie online zetten... Groetjes uit Irvine, Andrea

 

Een reactie posten

<< Home