zondag, oktober 21, 2007

Corn maze

Ik krijg van diverse kanten te horen dat ik zo lang niets meer schreef, maar soms ben ik gewoon te druk om iets op te schrijven. Want net als vorig jaar was er ook dit jaar weer een movienight, met deze keer de filmhit "High School Musical I" en de week erna de Walk-a-Thon, en hebben we weer ons huis versierd.
Dus we zitten niet stil, maar ik vind het niet leuk om in herhaling te vallen, vandaar.

Afgelopen vrijdag waren de kinderen vrij van school en gingen Catherine en ik met ze naar Hollister net onder Gilroy.
Hier zit je echt in het agrarische gedeelte, de knoflook luchten komen je tegemoet, net als allerlei andere gewassen waarvan we de namen niet wisten.
In Hollister ligt Swankfarm en daar is o.a. een groot doolhof in het maïsveld gemaakt.
We betaalden en kregen een plattegrond mee waarop de nummers stonden. Deze nummers correspondeerden met woorden die in het labyrinth staan en daarmee volmaakte je een verhaal.
De lucht was blauw, de temperatuur tussen het maïs liep behoorlijk op, en de kinderen renden voor ons uit. Op een gegeven moment hebben we ons er toch maar mee bemoeid, want op de manier die de kinderen hanteerden, vonden we geen borden.

Toen we weer op de goede weg zaten begonnen de kinderen het ook door te krijgen en liepen ze niet meer zo ver, en alle kanten voor ons uit, maar het was toch wel zaak om voorop te lopen.

Uiteindelijk duurde de zoektocht door het maïsveld toch ruim 1,5 uur, en de beloning was een leuk griezelverhaal.

Op het terrein zelf waren ook nog andere dingen te zien, maar dat waren echt een paar bijzaken. Zo was er een geitenboerderij, een muur met allemaal (nep)botten, veel pompoenen en een skelterbaan.
Toen ze bij de kassa lieten zien dat ze het verhaal hadden afgemaakt, mochten we (afgekeurde) pompoenen in een soort grote katapult leggen, en dan maar proberen om borden die op een terrein stonden te raken. Dat was natuurlijk prachtig want die pompoenen spatten dan uit elkaar.

Als afsluiting hebben we nog een paar pompoenen in de auto geladen en reden we weer naar San Jose, want we hadden nog een garage sale voor te bereiden. Maar daarover meer in het volgende blog.

Labels: , , ,

1 Comments:

At vrijdag, oktober 26, 2007 1:03:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Leuk zo'n dagje uit met de kinderen en nog leerzaam ook! Groet van Margreet

 

Een reactie posten

<< Home