zondag, januari 10, 2010

Orlando

We waren voor deze vakantie al anderhalf jaar geleden door Catherine en Taco uitgenodigd om samen met hen in hun timeshare kerst te komen vieren. Dus wisten we deze vakantie voor de verandering eens een keer al heel lang van tevoren.
Op zondag 20 december vertrokken we al vroeg (half 6) vanaf San Jose naar Atlanta en vlogen daarna door naar Melbourne (Florida). We huurden een auto en reden in een uurtje naar het appartement in Kissimmee. Catherine en Taco vlogen vanaf Nederland via Londen en bleken vertraging te hebben en kwamen daardoor 6 uur later dan gepland aan. Maar het weerzien was als vanouds; de kinderen kletsen, net als de ouders, gewoon weer verder waar we afgelopen zomer gebleven waren.
En dan zit je zo dicht bij alle Walt Disney parken, dat je daar natuurlijk naar toe moet, maar om nou iedere dag in zo'n park te hangen op de drukste tijd van het jaar, dat zagen we niet zo zitten.
Dus werd er overlegd, wie naar welk park wilde en uiteindelijk werd het een dag Epcot, een dag Hollywood studio's en toch ook het Kennedy Space Center wat verder weg lag en niet bij Disney hoort.
Dinsdag stonden we om om 9 uur bij de ingang van Epcot om zeker te zijn van een fastpass kaartje voor een van de grootste attractie, de Mission Space. De fastpass kaartjes voor Soarin waren allemaal al redelijk vroeg uitgegeven, en we hadden geen zin om 2 uur in de wachtrij te staan, dus die hebben we gemist.
Het voordeel van zo'n appartement dichtbij is dat we op het eind van de middag terug zijn gereden en boodschappen hebben gedaan. Vervolgens eten gemaakt en daarna 's-avonds weer terug zijn gegaan om naar een ontzettend mooi vuurwerkshow te gaan kijken in het park.

Woensdag zijn we naar een praatje van de timeshare verkoper geweest en hebben daarmee kaartjes verdiend voor een Dinner Show op kerstavond.
De rest van de middag hebben we voornamelijk doorgebracht op het complex, de kinderen zwommen en speelden rondom het appartement waar ook verschillende vogels rondliepen.

Donderdag gingen we naar Hollywood Studio's waar we meteen fastpass kaartjes haalden voor de Rock 'n Roller Coaster en in de rij gingen staan voor The Twilight Zone Tower of Terror. Na nog meer attracties en een achtervolgingsvoorstelling zijn we ook hierna 's-middags weer naar het appartement gegaan om wat te eten en 's-avonds weer terug gegaan om te kijken naar de vuurwerk en watershow genaamd Fantasmic.

Vrijdag was het kerst en dat zou de drukste dag zijn, dus besloten we om niet naar een park te gaan. Wachtrijen van 100 - 120 minuten tijdens de voorgaande dagen voor de meest gewilde attracties vonden we al lang genoeg.
We gingen naar Downtown Disney en verdeelden ons in 2 groepen om naar verschillende films in de bioscoop te gaan.
's-Avonds hadden we onze verdiende kaartjes voor het kerstdiner met de nummer 1 Dinner show van Orlando; Arabian Nights.
Bij binnenkomst keken we elkaar aan en moesten we allemaal wel lachen. Wat er best mooi uitziet in folders en online, bleek in het echt te bestaan uit een hele grote paardenbak met tribunes van 10 verdiepingen eromheen. Al snel kwamen we erachter dat we op de bovenste rij zaten en dan ook nog naast elkaar, heel gezellig met 9 personen.
Inbegrepen zat wijn, frisdrank en bier, alleen smaakte het bier naar niets en was de wijn een roze soort suikerwater. Het voorgerecht was sla en werd geserveerd uit een enorme schaal waaruit we allemaal een flinke schep kregen.
Het hoofdgerecht konden we kiezen, maar de steaks waren alleen maar als medium gebakken verkrijgbaar, waarschijnlijk lagen ze al een tijdje te wachten. We namen dus maar een varkensfilet.
Verder was er aardappelpuree en gemengde groenten (denk aan een blik met groenten), en een broodje. Het was er zo donker dat we niet konden zien hoe het eruit zag, dus bracht het fototoestel uitkomst, zodat we konden zien hoe het kerstdiner eruit zag. Dit alles werd opgediend op plastic borden.
Als afsluiting nog een toetje wat bestond uit perpermuntijs met chocolade.
Tijdens het eten was er de paardenshow en werd het verhaal van Sherazade in kerstsfeer verteld. De kerstman kwam ook nog voorbij en om in de kerstsfeer te blijven hadden ze de paarden borden omgehangen met namen van de rendieren erop en geweien op hun hoofden. Binnen 3 uur stonden we weer buiten.
We moesten erg lachen om dit kerstdiner. Het was het slechtste eten en de ongezelligste tafelschikking die we ooit met Kerst hebben gehad. Volgend jaar maar wat anders proberen.

Op zaterdag reden we naar het Kennedy Space Center, niet zozeer een amusements park, maar meer informatief. En wat is dit complex uitgebreid!
We werden steeds met touringcar bussen vervoerd over het complex. We zagen de lancerings platforms in de verte en de assemblage ruimtes van dichtbij. We zagen raketten, satelieten, konden zien hoe groot de leefruimte van een shuttle is, filmpjes, en maakte een lancering mee, kortom heel divers en informatief.
Het bekende gebouw met de Amerikaanse vlag lijkt gewoon groot, maar als je bedenkt dat 1 ster in de vlag 1.80 meter hoog is, krijg je misschien een indruk hoe groot dat gebouw is.
Het verleden en de toekomst werden allemaal bij elkaar gebracht in verschillende tentoonstellingen en als we alles moeten geloven, zetten we binnenkort niet alleen weer opnieuw voet op de Maan, maar ook op Mars.

Voor ons laatste avondmaal met z'n 9-enen besloten we te gaan eten bij het bekende "ribs" restaurant; Tony Roma's. Dit was een stuk gezelliger en lekkerder dan de avond daarvoor.
Helaas moesten we zondag het appartement weer uit en reden we ieder voor zich naar het zuiden van Florida, want inmiddels waren opa en oma ook geland in Miami.
Nadat we hen opgepikt hadden zijn we 's-avonds weer bij elkaar gekomen in Homestead. Want dat is ons startpunt voor de 2e week in Florida, waar we meer natuur gaan bekijken.

Labels: , , , , ,