vrijdag, november 13, 2009

Maaike 11 jaar!

Na mijn verjaardag is al 11 jaar Maaike aan de beurt. Deze keer wilde ze een Sleepover. Nou vooruit dan, 6 meiden uitgenodigd en ze kwamen allemaal.
Op de uitnodiging staat vanaf 5 uur, en dan staan ze hier ook precies om 5 uur met kussen en slaapzak op de stoep. Gelukkig zijn de kinderen nu zo oud, dat de ouders ze gewoon afzetten en dat we die niet meer hoeven te vermaken zoals vroeger.
Bas was heel blij dat hij ook een logeerpartij had bij Aniek, zodat hij niet "bij al die meiden" hoefde te blijven.
We hadden de woonkamer omgebouwd en er allemaal knuffels en ballonnen neergelegd, lampjes opgehangen, de computer weggehaald, de banken aan de kant geschoven en al de reserve matrassen waren neergelegd.
Dit werd door de ouders als verwennen bestempeld. Waarom hebben ze matrassen nodig, ze kunnen gewoon met slaapzak op de grond liggen? Maar dat wil ik ze niet aandoen, ons huis is nogal koud (vind ik) en dan gewoon op de grond? Nee hoor, we hebben matrassen genoeg dus die kunnen ze gewoon gebruiken.
Toen ze allemaal binnen waren kregen de meiden een menukaart met verschillende mogelijkheden voor het voor-, hoofd- en bijgerecht. Daaruit moesten ze een keuze maken. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want wat zijn nou toch groene en gele rondjes bij de groenten, of aardappelen op Franse wijze? Maar goed, uiteindelijk snapten ze het en nadat ze hun keuzes gemaakt hadden, konden ze toasten op de Jarige Job, en konden wij de keuken in om de gerechten klaar te maken.

Terwijl wij kookten, gingen de meiden kaarsen versieren met 3D verf. Er kwamen hele leuke creaties uit.
Ook hadden we een vel papier opgehangen, en stiften neergelegd, zodat ze hun creativiteit konden botvieren op het stuk papier en niet op onze muren.
Hierna konden ze aan tafel. Ze voelden zich heel groot, en hun gesprekken zijn heel grappig om te volgen vanuit de keuken.
Het voordeel van de menukaart was, dat ze ook allemaal alles op aten, ze hadden het tenslotte zelf gekozen.
Alleen voor het toetje hadden ze geen keus, het werd een bolletje ijs, waar ze dmv allerlei toppings, zelf hun Sundae van moesten maken.
Na deze suikerinjectie gingen ze "Guesstures" spelen en daarna kleden ze zich om in hun pyjama's. Hierna doken ze samen de badkamer in voor het gezichtsreiniging ritueel, waarna ze de woonkamer in beslag namen waar wij de matrassen allemaal neer hadden gelegd.
We hadden een strandbal opgeblazen en daarop stonden allerlei vragen. Ze moesten de bal naar elkaar toe gooien en waar hun rechterduim op de bal terecht kwam, stond een vraag die ze moesten beantwoorden.
Hierna werd de DVD speler aangezet en doken ze allemaal op, en in hun slaapzakken.
Voor Edwin en mij was het tijd voor een welverdiend glas wijn in de naastgelegen kamer. En toen werd het stil. De eerste film was uit en de volgende film ging erin.
En toen werd het nog stiller, totdat Edwin mij om 00.15 uur gapend aankeek en zei dat hij naar bed wilde. Tja, hij staat iedere dag om 6 uur op, ik niet dus ik vond het niet meer dan normaal dat ik op zou blijven. Toch nog maar eventjes stiekem kijken bij de meiden, en tot onze stomme verbazing sliep de helft al!
We hebben toen de film maar uitgezet en de overige meiden besloten om ook maar te gaan slapen. Heerlijk, waarschijnlijk helpt een matras!
De volgende ochtend hebben ze natuurlijk eerst de film uitgekeken en liggen kletsen. En na een uitgebreid ontbijt met wafels, eieren en spek, en natuurlijk boterhammen met hagelslag, werden ze om 11 uur weer opgehaald.
Wat een geweldige meiden waren het, wij waren veel uitgeruster dan verwacht, en Maaike vond het geweldig! Wat kan je nog meer verwachten van je 11e verjaardag.

Labels: , , ,

1 Comments:

At dinsdag, december 01, 2009 2:47:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wat een dames feest .Dineren Ala Carte .Leuk hoor.
Een beetje druk voor de Papa en Mama.Maar ook wel genieten!!
gr Ger

 

Een reactie posten

<< Home