woensdag, juli 01, 2009

Yellowstone deel 2

Inmiddels hadden we de RV verplaatst naar een camping in Canyon Village en vandaar uit maakten we een tocht naar de Lower Falls. Deze waterval ligt in de Yellowstone river, en die begint in Yellowstone Lake. Het was een flinke klim naar beneden, maar wel over geasfalteerde grond.
Daarna verder gereden naar de Grand Canyon van Yellowstone. Ineens stonden we te kijken naar een heel groot hert, compleet met gewei. Hij trok zich niet zoveel van ons aan en ging uiteindelijk rustig in het gras herkauwen.
In de Grand Canyon tref je het gele gesteente aan waar het park haar naam aan te danken heeft. Het water heeft een hele mooie diepe canyon gecreƫerd.
Ondertussen kon Bas zijn dag ook niet meer stuk want ook hier zag hij weer een Osprey. In het Nederlands noemen we dat een visarend.

's-Avonds zijn we een keer in de Lamar Valley gaan rijden, in de hoop wat andere beesten te zien. En we hadden geluk. Er stonden (weer) verschillende mensen bij elkaar en die hadden net de jacht van wolven op een jonge Pronghorn gezien. Daar waren we te laat voor, maar de wolven waren nog wel zichtbaar. Ze bleven welliswaar in de buurt (te ver voor een goede foto), maar helaas voor hen werd het gaffelbokje te grazen genomen door Coyotes aan de andere kant.
Door een heel sterke verrekijker van iemand zagen we ook nog een bold eagle zitten en wolven van een karkas eten.
Terwijl we naar huis reden werd het al bijna donker en werden we getrakteerd op een fantastische zonsondergang.
Het was erg gaaf om de natuur van zo dichtbij mee te mogen maken.

Ook al zagen we veel bizons, het is altijd aandoenlijk als er dan jonkies bij zijn. Dus bij deze nog een paar foto's van de Koe van Wyoming zoals een ranger ze oneerbiedig noemde.
Na nog een aantal hotsprings en fumaroles lieten we uiteindelijk Yellowstone achter en reden door naar het volgende doel; de Grand Tetons.

Labels: , , ,

1 Comments:

At zondag, juli 19, 2009 12:50:00 p.m., Anonymous www.hildezug.info said...

Waw, bedankt voor je verslag. Het brengt zo'n mooie herinneringen naar boven. Wij zijn er ook geweest een tweetal jaar geleden. Wat is het ginds toch mooi, he! Ook wij hadden een zwarte beer gezien al was het van heel ver. Prachtige foto's!

Groetjes,

 

Een reactie posten

<< Home